Obustavljena žalba, gradnja pulskog gradskog bazena ide dalje

0
Gradnja pulskog bazena se nastavlja - na fotografiji simulacija
Gradnja pulskog bazena se nastavlja - na fotografiji simulacija

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave donijela je 11. travnja zaključak da se obustavlja postupak po žalbi žalitelja zajednice ponuditelja Presoflex gradnja iz Požege i TGT-Adriatik iz Pule. Ovime je odluka Ovlaštenih predstavnika javnog naručitelja Pula Sport u postupku javne nabave radova za izgradnju gradskog bazena u Puli postala pravovaljana. Nastavno na obustavu postupka žalbe, nastavljaju se i sve planirane radnje čijom će realizacijom svi građani Pule dobiti prvi javni gradski bazen.

U sklopu projekta gradnje gradskog bazena u Puli izgradit će se ukupno tri bazena: jedan vaterpolo dimenzija 34x25 metara, jedan multifunkcionalni bazen 25x10 metara i jedan bazen za bebe. Pored toga, projektom je predviđeno i uređenje okoliša, postavljanje opreme za sportska natjecanja, izgradnja trafostanice i plinskog priključka, caffe bar, sauna, multifunkcionalna i fitnes dvorana, sanitarni čvorovi, klupski prostori, svlačionice i ostalo. Posebna se pažnja posvetila upravo djeci, starijim i nepokretnim osobama te osobama s invaliditetom, za čije je potrebe cijeli objekt posebno prilagođen.

Pula sport okončao je i provedenu javnu nabavu dugoročnog kredita za financiranje izgradnje i opremanje javnog gradskog bazena. Odabrana je Zagrebačka banka, a Gradsko vijeće na svojoj je posljednjoj sjednici 09. ožujka 2017. donijelo odluku o davanju suglasnosti za zaduživanje. Dana 7. travnja donesena je i Odluka o odabiru najpovoljnije ponude za nabavu stručnog nadzora na izgradnji gradskog bazena u Puli na kojoj je izabran Trames Consultants iz Dubrovnika dok je, kao i u slučaju izvođača radova, kriterij bio najniža cijena.

Podsjećamo, žalba je bila pokrenuta na Odluku o odabiru u otvorenom postupku javne nabave čiji je predmet izvođenje radova na izgradnji gradskog bazena u Puli, a čiji je naručitelj Pula sport d.o.o. U navedenom postupku javne nabave dostavljeno je ukupno pet ponuda od kojih su tri bile valjane. Kriterij odabira ponude bila je najniža cijena, pri čemu je najpovoljniju dostavio Kolektor koling d.o.o. u iznosu od 53.504.730,23 kuna. Na ovu je odluku 13. ožujka 2017. godine zajednica ponuditelja Presoflex gradnja i TGT-Adriatik pokrenula postupak žalbe  Državnoj komisija za kontrolu postupaka javne nabave radova za izgradnju gradskog bazena u Puli, koju je Komisija obustavila, poručili su u priopćenju Pula Sporta koje potpisuje direktor Ivan Glušac.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa