zaklada za civilno društvo

Predstavljanje prvih događaja Info dana 2017.

0
S predstavljanja info dana
S predstavljanja info dana

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva i ove godine od 13. do 16. ožujka održat će Info dane za organizacije civilnog društva za udruge, javne i privatne ustanove, jedinice lokalne i regionalne uprave i samouprave, te ostale zainteresirane građane. U ovom članku predstavljamo vam sadržaje i aktivnosti kojima možete prisustvovati u ponedjeljak i utorak na Info danima.

Okrugli stol i prezentacija natječaja u ponedjeljak 13.03.

Prva aktivnost Info dana ove godine je okrugli stol „Civilno društvo – jedan od temelja razvoja naših zajednica“. Okrugli stol održat će se u Dnevnom boravku Rojca (Gajeva 3, Pula) s početkom u 17 sati. namijenjen je udrugama i organizacijama koje djeluju na području grada Pule i okolice te zainteresiranim građanima koji žele sudjelovati u raspravi o stanju civilnog društva u Puli. Teme će se protezati od problema s kojima se susreću akteri civilnog društva do mogućnosti koje postoje trenutno. S obzirom da je jedan od fokusa samoodrživost organizacija civilnog društva i njihova neovisnost o javnim sredstvima, Zaklada će iskoristiti priliku i za predstavljanje dostupnih natječaja različitih tijela za financiranje projekata i programa.

 „ABCda“ početnička edukacija za udruge u utorak 14.03.  

Drugi dan Info dana rezerviran je za one koji tek ulaze u civilni sektor, osnivaju udruge ili su dobili novu značajniju ulogu u svojoj organizaciji, a nemaju prijašnjeg iskustva. „ABCda“ je početnička edukacija o osnovama djelovanja udruga, svrsi, zadaćama te obvezama i pravima udruga. Kretat će se od osnovnih akata pa sve do financija udruga i obvezama koje one imaju. Edukacija će se održati u utorak u Studentskom centru Pula (Ulica Sv. Mihovila 3) s početkom u 16 sati. Ukoliko Vas neka od ovih tema zanima prijaviti se možete do 12. ožujka 2017. godine putem Google obrasca ili direktno na e-mail Zaklade zaklada@civilnodrustvo-istra.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa