Starica iz Musaleža prevarena za nekoliko tisuća kuna - policija upozorava građane

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Istarska policija intenzivno traga za nepoznatom ženom, koja je jučer oštetila 86-godišnjakinju s područja Poreča za nekoliko tisuća kuna.

Naime, žena  je, 9. srpnja oko 12 sati ušla u kuću u mjestu Musalež kraj Poreča i 86-godišnjakinji ponudila na kupnju masažere. Nakon nagovaranja, 86-godišnjakinja je pristala kupiti masažer, pojas za masiranje i kremu za mazanje, za što je nepoznata žena tražila više tisuća kuna.

Kad je 86-godišnjakinja izjavila da nema dovoljno novaca kod sebe, nepoznata žena joj je rekla da joj da koliko novaca ima i tri svoja masažera koje je imala kod kuće. Kad se žena udaljila, 86-godišnjakinja je shvatila da je prevarena za nekoliko tisuća kuna, izvijestila je istarska policija.

Budući su slučajevi iskorištavanja starijih i nemoćnih osoba učestali, policija upozorava građane na modalitete prijevara i krađa, posebice u privatnim stanovima i obiteljskim kućama, a kojom prilikom osobe iskorištavaju njihovo povjerenje te ih dovode u zabludu ili pak iskorištavaju njihovu nepažnju i otuđuju predmete veće vrijednosti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa