24sata spojio braću: Puljanin Said dobio kuću i našao brata

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Uzbuđen sam i presretan. Javio mi se moj brat Akif nakon više od 20 godina. Želim se vidjeti s njim, želim pričati s njim, radosnim glasom govori nam Said Muharemi (72), piše 24sata.

Puljani ga znaju kao Muju koji već godinama svakodnevno golubove po gradu hrani kruhom. Kruhom koji je često i njemu jedini obrok. Donedavno je živio u doslovce raspadnutoj straćari u Puli, sve dok mu Puljanin Damir I. nije poklonio kamp kućicu. Nakon što je priča o Muji izašla u 24sata, javio nam se brat Akif Bedžeti (67) koji živi u Njemačkoj. Obitelj nas je kontaktirala mailom.

- Od kada je tata u novinama vidio svog brata, ne prestaje plakati - stoji među ostalim u mailu. Istoga dana dvojica braće su se konačno čula telefonom. Akif je ostao doslovce šokiran kad smo ga nazvali i rekli da mu brat stoji pokraj nas.

- Za Uskrs dolazim u Hrvatsku, ali molim vas, dajte mi da sada bar čujem glas svog brata - zamolio nas je Akif. Iako smo mu to omogućili, zbog 90-postotonog oštećenja sluha Mujo ga nije uspio puno razumjeti. No tražio nas je bratov broj telefona kako bi se mogli dopisivati porukama.

- Po slikama iz novina vidio sam gdje živi moj brat i to je žalosna stvar. Iako sam planirao doći za Uskrs, probat ću i prije doći da ga vidim i da se nađemo nakon više od 20 godina. Rastavio nas je Domovinski rat - rekao nam je Akif, koji se ražalostio uvjetima u kojima njegov brat živi, donosi 24sata.

Foto: 24sata

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa