Napokon kaznena prijava zbog isplate plaća na crno

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Javna je tajna da mnoge tvrtke radnike drže na minimalcu, a pritom im dio novca isplaćuju u gotovini. Jedan je sličan slučaj ovih dana dobio policijski epilog. Naime, Policijska uprava istarska objavila je da je služba gospodarskog kriminaliteta PU istarske dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 34-godišnjak počinio kazneno djelo utaja poreza ili carine.

Muškarca se sumnjiči da je u razdoblju od 1. lipnja 2013. godine do 15. listopada 2014. godine, u Novigradu i Umagu, kao vlasnik obrta, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, djelatnicima isplaćivao dio plaće u gotovini.

Na isplaćeni novac nije obračunao, prijavio ni platio obveze poreza na dohodak, čime je državni proračun oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. Protiv osumnjičenog je podnijeta kaznena prijava te je državno odvjetništvo poduzelo daljnje mjere iz svoje nadležnosti. Možemo samo nagađati kako i zbog čega je došlo do policijskog postupanja, odnosno je li riječ o dojavi nezadovoljnog radnika, sindikata ili posljedici redovitog inspekcijskog nadzora. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa