Laboratorij pulske bolnice dnevno prima 100 pacijenata za vađenje krvi

0
Foto: Glas Istre
Foto: Glas Istre

Nakon gužvi koje su 12. prosinca nastupile preseljenjem laboratorijske djelatnosti na lokaciju Negrijeva 6 (Mornarička bolnica), a radi adaptacije objekta dosadašnjeg laboratorija, iz Opće bolnice Pula dodatno pojašnjavaju način rada u novonastalim uvjetima.

„Radi ograničenog prostora moguće je dnevno primiti 100 pacijenata za vađenje krvi. Dakle,  radi se o fizičkim osobama, a ne o količinama uzrokovane krvi za laboratorijsku obradu. S obzirom na gužve i negodovanja radi ograničenog broja vađenja krvi još jednom napominjemo da pacijenti uslugu vađenja krvi mogu realizirati kod obiteljskog liječnika. Krv koja se vadi u ambulantama obiteljskih liječnika svakodnevno se prima  na obradu,  isti dan obrađuju i nalazi šalju u ordinacije“, priopćili su iz bolnice. 

Od  slijedećeg tjedna, 19. prosinca uslugu vađenja krvi na Odjelu za laboratorijsku dijagnostiku moći će realizirati pacijenti koji budu imali rezervaciju. Istu mogu realizirati  putem Bolničke  jedinici za centralno naručivanje pacijenata:
- osobno ili putem druge osobe, predočavanjem uputnice – lokacija Negrijeva 6., od 8.00 do 16.00 sati
-
putem telefaxa na način da pošaljete preslik uputnice ili preslik nalaza doktora specijaliste s indiciranom zdravstvenom uslugom. Broj telefaksa je (052) 376-475
-
elektronskom poštom (e-mailom), a u privitku obavezno dostaviti skeniranu uputnicu doktora primarne zdravstvene zaštite te, ako imate, skenirani nalaz doktora specijaliste s indiciranom zdravstvenom uslugom. E-mail adresa je narucivanje@obpula.hr

Pacijenti koji ne trebaju prethodnu rezervaciju su; djeca, trudnice, invalidi, hitni pacijenti i pacijenti kod kojih se vrši dijagnostika profila šećera u krvi.

Tijekom ovog tjedna pacijenti za potrebe vađenja krvi  podizati će broj na ulaznoj porti bolnice od 7 – 9 sati.

Iz Opće bolnice Pula apeliraju na sve građane da imaju razumijevanja na poteškoće na koje nailaze u organizaciji pružanju usluga, koja usprkos otežanim uvjetima rada vezanih uz izgradnju nastoji održati puni opseg rada. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa