Vodnjanci i Bugari razmatrali mogućnosti suradnje

0
Angel Papazov i Klaudio Vitasović
Angel Papazov i Klaudio Vitasović

Gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović sa suradnicima održao je službeni susret s izaslanstvom iz Republike Bugarske koje se nalazilo na studijskom putovanju u Istarskoj županiji od 16. do 19. listopada. Izaslanstvo iz Republike Bugarske, predvođeno predsjednikom Upravnog vijeća Regionalne Asocijacije općina „Trakija“ i gradonačelnikom grada Parvomaj Angelom Papazovom, činili su gradonačelnici i načelnici iz jugoistočne Bugarske.

Gradonačelnik Vitasović zaželio je ugodnu dobrodošlicu članovima izaslanstva koje je upoznao s posebnostima i investicijskim projektima Grada te dosadašnjim dobrim iskustvom u realizaciji europskih projekata. U razgovorima je naglasak dan na mogućnostima uspostave suradnje u područjima kulture, sporta, poljoprivrede, i gospodarskih djelatnosti Grada Vodnjana s pojedinim bugarskim općinama i gradovima.

Nakon susreta s gradonačelnikom, Izaslanstvo je u sklopu svog boravka u Vodnjanu, potom obišlo starogradsku jezgru i vodnjansku župnu crkvu Sv. Blaža u kojoj su gosti iz Bugarske razgledali zbirku relikvija i Sveta tijela.

Bugarska delegacija u Vodnjanu

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa