kliman otpao

Istra ostaje bez ministra u Plenkovićevoj vladi

0
Andrej Plenković (foto: Večernji list)
Andrej Plenković (foto: Večernji list)

Istra je po svemu sudeći ostala bez ministra u drugoj po redu vladi Mosta i HDZ-a. Umjesto dosadašnjeg ministra turizma Antona Klimana, budući premijer Andrej Plenković za tu je poziciju predložio Garija Cappellija, dugogodišnjeg HDZ-ova gradonačelnika Malog Lošinja.

Nagađanja o Martini Bienenfeld, direktorici zagrebačkog TZ-a kao novoj ministrici nisu se pokazala opravdanima. Odlaskom Klimana s mjesta ministra otvara se i pitanje što će biti s Monikom Udovičić iz Sv. Petra u Šumi, a koja je Klimana mijenjala u Saboru. Ne ostane li Kliman na nekoj drugoj izvršnoj poziciji, odnosno vrati li se u Sabor, moglo bi se dogoditi da ta Istranka ostane bez mandata.

Spomenimo da se u vrijeme Franje Tuđmana HDZ često trudio da u Vladi bude i netko iz Istre, dok bi se u SDP-ovim koalicijskim vladama za istarsku zastupljenost obično pobrinuo IDS, koji bi zasjeo u fotelju ministra turizma ili europskih integracija. Popis ministara za koje će Plenković tražiti povjerenje u Saboru pročitajte ovdje. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa