Jedriličarski klub Maestral proslavio pedeseti rođendan

0
Anton Peteh na svečanosti JK Maestrala
Anton Peteh na svečanosti JK Maestrala

Jedriličarski klub Maestral iz Rovinja u četvrtak je obilježio jubilarnu 50. godišnjicu postojanja i uspješnog rada. Pred brojnim gostima i prijateljima kluba održana je prigodan program. Tijekom večeri, u nekoliko navrata, zapjevali su rovinjski Bittinadori tradicionalne pjesme, a održano je i uručivanje zahvalnica i priznanja zaslužnim članovima te svima onima koji su doprinijeli da se rovinjski jedriličarski klub uspješno razvija i raste već 50 godina.

U uvodnim riječima voditeljice upoznali smo povijest kluba te važne trenutke od samog osnutka. "Jedriličarski klub «Maestral» osnovan je dana 21. lipnja 1966. godine. Na osnivačkoj Skupštini bili su prisutni: Franc Kos, Silvano Belušić, Miroslav Haber, ing. Pietro Budicin, Ivan Pamić, Ivan Švorinić, Anton Žic, Alfio Tonelli i Branko Stančić.  Prvi predsjednik kluba bio je Franc Kos", spomenula je voditeljica u uvodu te naglasila da je netko od njih i danas među nama na proslavi.

Nazočnima su se nadalje obratili Alvise Benussi, predsjednik Skupštine kluba, zatim predsjednik kluba Donald Schiozzi i Armando Čehić, predsjednik Sportske zajednice grada Rovinja. I gradonačelnik Gianni Sponza obratio se s nekoliko riječi nazočnom skupu te zaželio još puno godina dobrog mora i uspjeha svim članovima kluba. "Povezanost Rovinja s morem je neupitna. Upravo je zato i važno njegovati ljubav prema moru te istu prenositi na mlađe generacije," istaknuo je Sponza.

Među brojnim uzvanicima bili su nazočni i predstavnici Jedriličarskog saveza Istarske županije i Jedriličarskog saveza Hrvatske. Vrlo važan trenutak uslijedio je nakon još jedne izvedbe Bittinadora, a to je uručivanje zahvalnica i priznanja za istaknute rezultate te zasluge za sudjelovanje i uspješan rad kluba. Tako su dodijeljene zahvalnice osnivačima kluba za doprinos u razvoju i afirmaciji jedrenja: Francu Kosu, Silvanu Belušiću (post mortem), Pietru Budicinu (post mortem), Dušanu Koliću (post mortem), Miroslavu Haberu, Ivanu Švoriniću (post mortem), Branku Stančiću (post mortem).

Zahvalnice su dobili predsjednici kluba:  Franc Kos (post mortem), Alvise Benussi, Anton Peteh, zatim bivši predsjednik Vlado Fornazar, Damir Peteh, Milan Mihovilović i današnji predsjednik kluba  Donald Schiozzi. Priznanje za uspješan rad kao tajnici kluba dobili su: gospođa Andruška Lancia, zatim Tomislav Srečec, Vlado Fornazar i Davorin Poropat. Za 50 godina uspješnog rada u klubu dobio je zahvalnicu Alvise Benussi, a za 40 godina aktivnosti i rada u klubu Anton Peteh. Zahvalnicu za 30 godina rada i aktivnosti u klubu dobili su Vlado Fornazar, Milan Mihovilović i Tomislav Srečec.

Posebna zahvalnica uručena je za sportske uspjehe Svenu Stevanoviću, Filipu Stevanoviću, Nathanu Berto, Antoniu Poretti. Također za sportske uspjehe zahvalnicu su dobili i Silvio Brunelli, Erto Fabris, Damir Peteh i Jura Iskra. Zahvalnica je uručena sudionicima prve regate 1966. godine te su je dobili: Alvise Benussi, Rajko Kos, Libero Benussi, Sergio Benussi, Dragan Švorinić i Mario Cerin. Za prvi pehar koji je klub osvojio u Baškoj na Krku 1975. godine,  dobio je zahvalnicu Marino Sponza.

Uslijedilo je uručivanje zahvalnica brojnim prijateljima kluba koji godinama podržavaju isti te pomažu da i dalje uspješno djeluje. "Velika zahvala ide svima onima koji dugi niz godina pomažu da naš klub uspješno djeluje čak 50 godina. Tu su brojne institucije, tvrtke, pojedinci kojima želim iskazati posebnu zahvalu jer prepoznaju naš trud i rad. Ono što najviše moramo nastaviti raditi je prenošenje ljubavi i poštovanja prema moru i jedrenju na mlađe generacije, jer Rovinj i jedrenje su neminovno povezani", istaknuo je na kraju predsjednik kluba Donald Schiozzi. Druženje članova i prijatelja kluba nastavljeno je u dobroj atmosferi i prisjećanju sportskih anegdota i lijepih druženja koja su također uvijek povezana s jedrenjem i morem.

Donald Schiozzi i Miroslav Haber

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa