Miletić: Nitko ne može zaustaviti izgradnju Opće bolnice u Puli

0
Boris Miletić
Boris Miletić

Predsjednik IDS-a Boris Miletić reagirao je na netočne izjave predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji je danas u Puli izjavio da je  „stala izgradnja Opće bolnice u Puli“.

Tom prigodom, predsjednik IDS-a je izjavio:

- Mi koji u Puli živimo cijelu godinu, koji se suočavamo s problemima uzrokovanim prije svega državnom birokracijom, vidimo da je nakon više od desetljeća izgradnja bolnice u Puli konačno realnost. U tijeku su naime radovi na ugradnji instalacija koji se upravo izvode. Nije mi jasno zašto je to g. Milanović izjavio, očito se zabunio ili je jako loše informiran. Žao mi je što nije sam otišao do gradilišta, kad je već bio u Puli.

Podsjećam, projekt izgradnje nove Opće bolnice  inicirali smo prije više od deset godina, i usprkos nizu birokratskih zamki, uspjeli smo se za nju izboriti! Pri tom, ne zaboravimo da Istra svake godine uplati u proračun novac dostatan za izgradnju jedne nove bolnice! To je cijena centralizirane države u kojoj živimo. Administrativnih problema bilo je baš sa svim vladama, ali izborili smo se. Sigurno ćemo naići na još koju prepreku, ali ćemo je riješiti, kao što smo i svaku do sad. 

Na kraju, podsjećam da je Grad Pula donirao zemljište i komunalni doprinos vrjedniji od 17 milijuna kuna te da su sve svi gradovi i općine te Istarska županija obvezale financirati jednu četvrtinu vrijednosti bolnice. Novu opću bolnicu su građani Istre već više puta preplatili, na nju imaju pravo i to više nitko ne može zaustaviti.

Dakle, radovi idu dalje, a informacija koju je dao g. Milanović je potpuno kriva. Sljedeći put neka prošeta do gradilišta!“

Dr. Hrstić: Izjava Zorana Milanovića da je zaustavljena izgradnja Opće bolnice u Puli je netočna

„Izjava Zorana Milanovića da je zaustavljena izgradnja Opće bolnice u Puli je netočna, u što se može lako uvjeriti svatko tko prolazi pored bolnice. U tijeku su, naime, brojni građevinski instalacijski radovi koji se odvijaju prema zacrtanom planu. Ovim putem molimo sve političke predstavnike da se u ovo predizborno vrijeme suzdrže od davanja takvih neprovjerenih informacija. Zdravlje građana, ali i dovršetak izgradnje ključne zdravstvene ustanove u Istri na što se, podsjećamo, čekalo desetljećima, prevažne su teme da bi služile za skupljanje političkih poena te da bi se manipuliralo njima“, rekla je nakon izjave Zorana Milanovića doc.dr.sc. Irena Hrstić, ravnateljica Opće bolnice Pula.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa