Moela:Jedna od najuspješnijih i najposjećenijih fešti na području Umaga

0

Zabava, fair play, zajedništvo: tri riječi koje na najbolji način opisuju jednu od najuspješnijih i najposjećenijih fešti na području našeg prelijepog Umaga. Riječ je o već tradicionalnoj, 6. po redu „Fešti na Africi“, odnosno Fešti  u organizaciji MO/CL Moela-Muiella, a pod pokroviteljstvom Grada Umaga. Hvalevrijedna manifestacija humanitarnog karaktera organizirana 20. kolovoza, uz brojne mještane, privlači sve više domaćih i stranih posjetitelja. Osim slasne gastro ponude, fešta je nudila bogati sportski program te odličnu glazbu, tako da su mnogi posjetitelji gotovo dočekali zoru na omiljenoj plaži.

Jutro je na Moeli započelo već u 8:30 podvodnim ribolovom te, nešto kasnije, biciklijadom na kojoj su sudjelovali brojni profesionalci i amateri. No, bio je to tek uvod u bogati sportski program. U 10 sati započeo je dječji nogometni turnir  u dvije kategorije, kojeg su naposljetku osvojili NK Umag-mladost (kategorija U9) i NK Moela (U11), dok je odbojka na pijesku bila na rasporedu oko 11:00. Slijedili su tradicionalni turnir u briškuli i trešete te dinamičan turnir u košarci. Točno u 18:00 sati započeo je i turnir u nogometu za seniore na kojemu je sudjelovalo više od 80 zaljubljenika u nogomet iz Kaštelira, Buja, Babića i Moele. Prošlogodišnji pobjednici NK Moela plasirali su se na 4. mjesto te pobjednički pehar predali prijateljima iz Kaštelira. 

Prvi memorijalni plivački maraton

Novitet je ove godine bio 1. Memorijalni plivački maraton „Noa Zelić“.  Dužina staze iznosila je 1000 m, a sudjelovalo je rekordnih 152 natjecatelja. Najbrži je bio Lovro Krčelić (12:19), dok su drugo i treće mjesto zauzeli Luka Sever (12:41) i Andrej Pribac (12:47). U ženskoj konkurenciji, 1. mjesto osvojila je Matea Sumajstorčić (13:16), 2. mjesto Tea Miloš (13:26), a 3. mjesto Natali Žgomba (13:28). Zalazak sunca bio je ujedno i start ribolova na sviću koji je trajao do ponoći.

Osim ukusne gastronomske riblje ponude od 14:00 sati, posjetitelji su pohvalili dobru organizaciju te mnogobrojne volontere koji su dali svoj doprinos ne bi li Moela zasjala u najljepšem izdanju. Fešti nisu odoljeli ni predstavnici gradske vlasti pa su se tako Gradonačelnik Bassanese i njegovi zamjenici pridružili slavlju. „Opuštena i vesela atmosfera, druženje i veliko srce svih Umažanki i Umažana potvrđuju da je Umag zaista najljepše mjesto na svijetu“, zaključio je gradonačelnik Vili Bassanese.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa