Dani grožđa u Bujama započeli dječjim ex-temporeom na Trgu Sv. Servula

0

Trodnevna manifestacija Dana grožđa obogaćuje ponudu kulturno-zabavnog program Buja, ali i okolice od petka do nedjelje, 16. do 18. rujna. Program su započeli najmlađi. Naime, djeca bujskih vrtića i osnovnih škola sudjelovala su na ex-tempore organiziranom na Trgu Sv. Servula već od ranih jutarnjih sati. Uz nadzor učiteljica i odgajateljica, zauzeli su prostor trga koji se pretvorio u jednu veliku likovnu radionicu. Svoje radove izložili su na istome mjestu uz veliko zadovoljstvo svih učesnika.

Stručna komisija u sastavu: Silvija Cindrić, Lučana Vladislava (Slovačka) i Slađan Dragojević izabrali su najbolja djela te im uručili prigodne nagrade. Prvu nagradu u kategoriji vrtića osvojila je vrtićka skupina Cvjetić iz Buja. Prvu nagradu u kategoriji prvih i drugih razreda osvojila je Talijanska osnovna škola Buje, točnije učenica drugog razreda Lara Crevatin. Prvu nagradu u kategoriji trećih i četvrtih razreda osvojio je Mateo Baković iz Osnovne škole Mate Balota iz Buja.

Fulvia Žudić i Edi Andreašić.
Fulvia Žudić i Edi Andreašić.

Posebne nagrade dodijeljene su za Najsipatičniji rad i to grupnom radu naziva Fregola koji su izradila djeca Talijanskog vrtića iz Buja. Za najoriginalniji rad, priznanje su dobila djeca prvih i drugih razreda Talijanske osnovne škole iz Momjana. Titulu za najkreativniji rad osvojio je četvrti razred Talijanske škole iz Buja. Bila je dodijeljena i utješna nagrada Područnom odjeljenju talijanske osnovne škole iz Brtonigle.

Osim otvorenih podruma koji su privlačili posjetitelje Buja, u predvečernjim satima otvorena je i izložba radova autorice Fulvije Žudić naziva „Žene, grožđe i vino“ u Muzeju u Bujama. Posjetitelji mogu pogledati izložbu za vrijeme trajanja Dana grožđa.

Za zabavni dio programa prvog su se dana na Trgu J.B. Tita pobrinuli ženski pop-rock bend Angels, pjevačica Sabrina, Marcela poznata kao pobjednica showa Hrvatska traži zvijezdu u sezoni 2011. te Betty Belle' sudionice Dore 2010. Na Trgu slobode za dobar ugođaj pobrinula se grupa Bukaleta.   

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ODGOJITELJ/ODGOJITELJICA ZA RAD S DJECOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČUVAR/ČUVARICA PARKINGA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA