Nika Fleiss nakon Poreča leti u kuću odbojke na Copacabani

0
Nika Fleiss i Anton Kliman na Poreč Majoru (foto: Večernji list)
Nika Fleiss i Anton Kliman na Poreč Majoru (foto: Večernji list)

Dok su se drugi bebači još gegali, Nika Fleiss je s tri godine već skijala. Dok su vršnjaci stasali do godina za izlaske, ona je naporno trenirala i redala dobre rezultate i pobjedničke pokale, piše Večernji list. Iz skijanja se povukla prije šest godina, ali skijanje i dalje pomno prati, a uzbuđenja joj u životu ne manjka. Poslovne aktivnosti vode je po cijelom svijetu.

Posljednja, voditeljice komunikacija na netom završenom turniru odbojke na pijesku serije Major u Poreču, pretvorila se u višegodišnji angažman. Molbom za intervju zatekli smo je u Klagenfurtu, na putu iz Poreča za Rio de Janerio, nakon čega putuje za Kanadu, piše Večernji list iz kojeg prenosimo dijelove interviewa.

* I dalje živite dinamično kao kad ste bili dio svjetske ski karavane?
- Istina. Nakon što smo izuzetno uspješno odradili ovogodišnji Poreč Major, od vrha same organizacije, točnije g. Hannesa Jagerhofera (CEO Beach Majors GmbH), dobila sam ponudu za cijelu svjetsku seriju turnira Swatch Major Serije kao voditeljica komunikacija. Prihvatila sam posao te sam morala u Klagenfurt gdje se protekli vikend održavao Klagenfurt Major, a potom, odmah sutra, letim iz Beča za Rio de Janerio gdje će odbojka na pijesku biti sport broj jedan. Na Copacabani imamo kuću odbojke gdje ćemo organizirati razna događanja, konferencije, druženja. Nakon Ria, pak, idem direktno za Toronto gdje imamo završnicu, finale Major serije.

* Da se ne bojite izazova pokazali ste i fotografiranjem za Playboy, kako danas na to gledate?
- Isto kao i tada. Bez žaljenja.

* Je li vam moda važna, volite li šoping, kupujete li brendiranu odjeću?
- Volim si priuštiti i kupiti lijepe stvari. Sam šoping kao takav ne volim, zamoran je i često se poslije osjećam loše. No, volim razveseliti ljude i kupovati za druge, najčešće malim stvarima, neočekivano, mimo važnih datuma. Brendirana odjeća mi nije bitan, kupujem ono što mi se svidi i ako je cijena razumna. Brendove ne volim isticati, osim ako nisu hrvatski.

* Zanima li vas politika i što mislite o kolegama, poput Janice Kostelić, koji su se i u tome okušali?
- Zanima me politika u tolikoj mjeri da mogu razumjeti u kakvim okolnostima ću živjeti, u kom smjeru će se stvari kretati. Ne valja žmiriti pred politikom i svakako treba imati otvorene oči i uši, no za ulazak u politiku nemam dovoljno znanja i kompetencija. Ne zanime me to kao poziv. Nemam tako debelu kožu i srce. Ja sam emocionalna duša, ja još uvijek koristim boje kada crtam, kaže Nika za Večernji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa