Nova prometna nesreća na Ipsilonu: Puni profil više ne smije čekati

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Još jedna prometna nesreća dogodila se na Istarskom ipsilonu, na dionici između Cerovlja i Lupoglava. U sudaru dostavnog vozila i osobnog automobila, koji se dogodio 28. srpnja oko 4,40 sati, nekoliko je osoba ozlijeđeno.

Ovime je ova dionica definitivno postala jedna od najnesigurnijih u državi, zbog čega pod hitno treba ići u realizaciju punog profila autoceste od Pazina do Rijeke.

Ovo više nije samo gospodarsko, nego i sigurnosno pitanje, jer u pitanju su ljudski životi. No, izgradnja punog profila Ipsilona je i važno političko pitanje, jer je Pula, uz Dubrovnik, ostala jedini veliki grad u Hrvatskoj koji autocestom nije spojen sa Zagrebom. (Nenad Čakić)

PU istarska: Sudarili se Mercedes i Iveco

Nesreća se dogodila kada je 57-godišnjak upravljao automobilom Mercedes, zagrebačke registarske oznake iz smjera Pazina prema Lupoglavu te je prije izlaza Cerovlje, u blagom zavoju, iz neutvrđenih razloga prešao na lijevu prometnu traku, gdje se sudario s teretnim vozilom Iveco, riječke registarske oznake, kojim je upravljao 53-godišnjak.

Oba vozača prevezena su u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da je 57-godišnjak teže ozlijeđen, a 53-godišnjak lakše. Zbog obavljanja očevida, dionica ceste Rogovići-Lupoglav bila je zatvorena za promet do 6.55 sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa