Projekt ekomuzeja iz Vodnjana dobio donaciju Ministarstva turizma

0
Udruga Istarsko - ekomuzej kandidirala je projekt umrežavanja i edukacije
Udruga Istarsko - ekomuzej kandidirala je projekt umrežavanja i edukacije

Projekt „Stvaranje jedinstvenog turističkog proizvoda kroz umrežavanje i edukacije“ udruge Istarsko-Ekomuzej iz Vodnjana, odabran je za sufinaciranje na Natječaju za sufinanciranje programa i projekata strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu u 2016. Ministarstva turizma RH. Tom je prigodom Ministarstvo turizma, na čelu s ministrom Antonom Klimanom, upriličilo svečano potpisivanje Ugovora o donaciji 22. srpnja u resortu San Rocco u Brtonigli.

Misija projekta je podizanje kvalitete i konkurentnosti cjelokupne turističke ponude vodnjanštine kroz umrežavanje i edukaciju svih civilno-društvenih aktera koji sudjeluju u razvoju održivog turizma i stvaranju jedinstvenog turističkog proizvoda Vodnjana. Projekt će trajati deset mjeseci, a provodi se u partnerstvu s udrugama Agroturist i Udrugom iznajmljivača turističkih kapaciteta Grada Vodnjana.

Ukupna vrijednost projekta je 305.690 kuna, a Ministarstvo turizma sufinancirat će projekt s 204.252 kuna. Aktivnosti projekta prvenstveno su usmjerene na umrežavanje i razvoj lokalnih partnerstva, edukacije turističkih djelatnika, OPG-a, malih proizvođača i iznajmljivača turističkih kapaciteta s ciljem podizanja kvalitete ljudskih potencijala u turizmu, te na razvoj destinacije vodnjanštine kao grada tradicionalnih istarskih proizvoda i zanata. Najbitniji očekivani rezultati projekta svakako će biti optimizirana jedinstvena turistička ponuda vodnjanštine koja objedinjava postojeće resurse na inovativan način - stvarajući tematske ponude prilagođene turistu, kao i educirani članovi lokalne zajednice koji  kvalitetno i usmjereno plasiraju svoje proizvode i usluge.

Udruzi Istarsko-Ekomuzej iz Vodnjana također je, početkom srpnja, uspješnim ocijenjen projekt Europske volonterske službe Active, u cjelosti financiran iz programa Erasmus plus Europske Unije u iznosu od 51.352 eura, odnosno približno 385.000 kuna. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Informo iz Vodnjana, koja je ujedno i nositelj projekta, a trajati će ukupno 17 mjeseci. Udruge će na 12 mjeseci ugostiti ukupno 6 volontera iz Portugala, Španjolske, Francuske i Italije, s ciljem razvoja njihovih ključnih vještina te pružanjem dodane vrijednosti lokalnoj zajednici kroz održivu valorizaciju lokalnih proizvoda i tradicija, te urbanu regeneraciju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa