IDS jedina stranka koja pokazuje sve detalje svojih kredita

0
Sponza: Naše financijsko poslovanje je transparentno jer nemamo što skrivati od javnosti
Sponza: Naše financijsko poslovanje je transparentno jer nemamo što skrivati od javnosti

Glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza danas je na upit medija komentirao financiranje izborne promidžbe IDS-a za nadolazeće parlamentarne izbore.

- IDS je šest godina za redom dobio od Državnog ureda za reviziju bezuvjetno mišljenje, što potvrđuje punu transparentnost financijskog poslovanja naše stranke, kazao je Sponza istaknuvši kako je „rad IDS-a, uključujući i naše financijsko poslovanje, uvijek bilo transparentno jer nemamo što skrivati od javnosti“.

- IDS je jedina stranka koja pokazuje sve detalje svojih kredita, uključujući i kamatne stope iako nas zakon na to ne obvezuje, kazao je Sponza.

Istarski demokratski sabor planira u kampanji potrošiti otprilike 30% manje od dozvoljenog Zakonom o financiranju političkih aktivnosti.

- Namjeravamo ugovoriti kredit od oko milijun kuna s IKB Umag-Umago d.d. Računam da će uvjeti kredita biti slični kao za prošle parlamentarne izbore. Kredit nije zaključen, a kad sklopimo ugovor, kao i do sada, obavijestit ćemo javnost o svim njegovim detaljima, zaključio je Glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza.

Podsjetimo, nakon što je u javnost dospjela informacija da se najveće stranke financiraju i putem pozajmica privatnih tvrtki, ponovno se otvorilo pitanje transparentnosti financiranja stranaka.

HDZ je, među ostalima, novac dobivao i od DIV-a, Viadukta te komercijalnih banaka. Priupitali smo imaju li i druge stranke zajmove te kod koga se zadužuju i kakvi su im aktualni dugovi

Jedina stranka koja je medijima otkrila sve detalje svojih kredita je IDS, kao što smo o tome ranije izvijestili.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa