Austrijski list Die Presse: Pravo vrijeme za kupnju nekretnine u Istri

0
Najviše se nekretnina prodaje u Istri, piše Die Presse: Na fotografiji pogled na Poreč
Najviše se nekretnina prodaje u Istri, piše Die Presse: Na fotografiji pogled na Poreč

Austrijanci savjetuju građanima da kupe nekretnine na Jadranu jer je sada najpovoljnije vrijeme za kupovinu, piše 24sata navodeći članak austrijskom listu Die Presse. "Preko 200 sunčanih dana u godini, pet tisuća kilometara obale i otoka, a sve ne tako daleko od Austrije.

Ako se uzme u obzir poznata maksima trgovaca nekretninama da je položaj najvažniji, nekretnine u Hrvatskoj i Crnoj Gori imaju sve adute u rukama da se nađu na vrhu liste država u kojima Austrijanci posjeduju luksuzne nekretnine. Ipak, taj posao je proteklih godina sporo išao jer je prije ulaska Hrvatske u EU vladala nedovoljna pravna sigurnost, a nakon toga se pokazalo da nema baš velike ponude kada je riječ o luksuznim nekretninama", piše austrijski Die Presse.

Predviđaju da će se razviti vrlo živahno tržište zemljišta na jadranskoj obali koja se mogu kupiti za cijenu od 400 do 1000 eura po kvadratnom metru i nalaze se vrlo blizu obale. Nekretnine na Jadranu inače najviše kupuju Nijemci, Austrijanci i Slovenci. Najviše nekretnina se prodaje u Istri, Opatiji i na otoku Krku.

Die Presse upozorava i da je potrebno dosta strpljenja ako netko odluči graditi kuću na hrvatskom primorju jer se u Hrvatskoj građevinske dozvole dobivaju jako sporo. Što se tiče Crne Gore, napominju kako se u Crnoj Gori već realiziraju i veliki turističko-građevinski projekti, luksuzne vile, hoteli, marine,golf tereni... Članak im završava opisom turističko-građevinskog projekta kod Splita u kojem bi u sljedećih 15 mjeseci trebalo bi biti izgrađeno šest luksuznih vila i deset apartmana, a sve je udaljeno od mora tek deset metara, piše 24sata.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa