Pogledajte program zadnjeg dana festivala Visualia u Puli

0
Unatoč kišovitom vremenu, većina instalacija je bila u funkciji
Unatoč kišovitom vremenu, većina instalacija je bila u funkciji

Drugog dana festivala Visualia, unatoč kišovitom vremenu, većina instalacija je bila u funkciji. Iako vrijeme nije išlo na ruku organizatorima, udruga Sonitus i tehničke ekipe tvrtki IDD Production te Ara Electronic, uspjeli su zaštititi veliki dio tehnike koja je neophodna da bi svjetleće i interaktivne instalacije mogle raditi. Tako se i za vrijeme kišnog vremena moglo prošetati Pulom i isprobati što ove godine Visualia nudi. Pokriveni kišobranima, uz dobru volju, brojni su posjetitelji šetali gradom i uživali Visualiju u posebnim uvjetima.

Vremenske neprilike uvjetovale su još bolju pripremu te se ispostavilo da brojne svjetlosne i interaktivne instalacije mogu funkcionirati i tijekom kišnog vremena.

Tako će i danas gotovo sve lokacije biti aktivne za posjetitelje, isto kao što je bilo u petak. Pozivamo sve koji još nisu stigli na Festival da dođu u Pulu i uživaju u svjetlosnim instalacijama, 3D mappinzima, da posjete izložbu te ostale programe.

Movement with formation - Kandlerova ulica
Movement with formation - Kandlerova ulica

Danas će se također održati premijerna izvedba Plesa s Divovima u 22.15 sati na pulskoj Rivi. Dancing with Giants osmislili su i realizirali Skira d.o.o. i solist te dupli kvintet pulskih glazbenika Muzičke akademije iz Pule.

Večeras pogledajte i program VisuaLab/EduSplash-multimedijske platforme za edukaciju i razvoj. Oni će predstaviti radove polaznika dviju radionica Ableton Lab: VJ i mappinga, a program možete pogledati od 21 do 24 sata u Parku kralja P.Krešimira. 

Ovi programi se neće održati jedino u slučaju jako lošeg vremena.

Program Visualije se održava na 12 lokacija s više od 20 instalacija. Što Visualia nudi potražite još danas na Giardinima, Portarati, De Villeovom usponu, na Danteovom trgu, u Parku grada Graza, Ulici Sergijevaca, na Forumu, u Kandlerovoj ulici, Titovom parku, Parku kralja Petra Krešimira, na Rivi i naravno pogledajte izložbu u Svetim Srcima.

Lighting Giant
Lighting Giant
Giardini_Light paintings
Giardini_Light paintings

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa