Tjedan grada Umaga postao pravi hit

0
S koncerta Luke Nižetića
S koncerta Luke Nižetića

Sunce, miris cvijeća, glazba i sport obilježili su početak proslave najljepšeg tjedna grada Umaga. Umaška Nova obala postala je 29. travnja, točno u 11 sati, mjesto okupljanja zaljubljenika u cvijeće, bilje, ali i ples i dobru zabavu. Povodom Međunarodnog dana plesa i prvog vikenda posvećenog građanima grada Umaga, gradonačelnik Vili Bassanese svečano je otvorio 19. Sajam cvijeća Umag Floria i plesni festival Umag pleše u organizaciji Zajednice Talijana „Fulvio Tomizza“ Umag, Grada Umaga i Turističke zajednice, koji se nastavio sve do 20 sati predstavivši brojne dječje i odrasle plesne skupine koje djeluju na području Umaga.

Nakon kratkog odmora, Nova je obala 30. travnja doživjela pravi „boom“ posjetitelja već u ranim jutarnjim satima. Uz mnogobrojne izlagače na sajmu cvijeća koji su imali zaista pune ruke posla, u 10 sati krenula je iznimno dobro popraćena javno-zdravstvena manifestacija „Hoditi i zdravi biti“ pod inicijativom Zavoda za javno zdravstvo IŽ-a, a startao je i IV. Kup Grada Umaga u pljočkanju. No, to nije sve jer se istovremeno okupilo i  stotinjak vrlo atraktivnih i raritetnih old timer automobila povodom tradicionalne 7. Međunarodne izložbe povijesnih vozila koji su, nakon jutarnje prezentacije u centru grada, krenuli defile vožnjom umaškim ulicama te putem turističkih naselja Punta, Stella Maris, Katoro i Savudrija.

Predivan sunčan dan dodatno je istaknuo ljepotu i svestranost našega grada, a veliki broj posjetitelja govori o uspjehu organizatora da osmišljenim programom zainteresirju sugrađane,  posjetitelje i turiste. U večernjim se satima program preselio na prepuni Trg slobode, gdje je točno u 21 sat započeo koncert koji je Grad Umag poklonio svim Umažankama i Umažanima povodom njihovog dana. Odlično raspoloženi Luka Nižetić zabavljao je brojnu publiku puna dva sata starim i novim hitovima, a raspjevani obožavatelji iskoristili su svaku priliku da Luki prenesu svu toplinu i ljubav našeg prekrasnog grada.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa