Grad Pula sudionik svjetske konferencije o održivom razvoju gradova

0
Leonard Poropat
Leonard Poropat

Više od 1.600 sudionika iz 50 različitih zemalja svijeta okupilo je ovogodišnje izdanje međunarodne Urban Future konferencije koja je 2. i 3. ožujka održana u Grazu, a na poziv organizatora čast da sudjeluje na jednoj od najvećih svjetskih konferencija za održivi razvoj pripala je i Gradu Puli. Tema ovogodišnje konferencije bila je održivi razvoj gradova, a posebna se pažnja pridala glavnim temama poput mobilnosti, održivom planiranju, komunikaciji i očuvanju resursa.  

U sklopu konferencije održan je niz panel diskusija, a upravo je ona na kojoj su predstavljena iskustva Pule po pitanju komunikacije građana i otvorenosti javne uprave  privukla velik broj znatiželjnika. U ime Grada Pule na konferenciji je sudjelovala pomoćnica pročelnika Ureda Grada Lovorka Hajdić Golja dok je prezentaciju održao  savjetnik za informiranje i protokol Grada Pule Leonard Poropat. Prezentacijom su obuhvaćene sve aktivnosti koje Grad Pula provodi po pitanju komunikacije s  građanima, poput e-Konzultacija, javnih tribina i ostalih brojnih e-usluga kojima se Grad koristi u svakodnevnoj komunikaciji s građanima, a sve s ciljem formiranja održivog grada i javne uprave po mjeri građana.

Urban Future konferencija bila je središnje mjesto susreta stotine eminentnih stručnjaka, gospodarstvenika, političara, znanstvenika i istraživača iz cijelog svijeta koji su podijelili svoja iskustva i primjere dobre prakse po pitanju održivosti i životu u gradovima. Posebno zanimljiva bila su razmišljanja bivšeg gradonačelnika Berlina Klausa Wowereita o budućnosti velikih gradova, zatim ona zamjenice gradonačelnika Beča Marie Vassilakou o promjenama kroz koje danas prolazi glavni Grad Austrije te stručnjaka s područja planiranja urbanog razvoja poput Mike Lydona iz New Yorka.

Sudionici konferencije Urban Futre ubrajaju se u najinovativnije ljude iz područja održivog razvoja gradova, a pored same konferencije brojna su poduzeća, gradovi, znanstvene institucije i organizacije imale priliku na sajmu Urban Future Expo prezentirati svoje inovacije, projekte i trendove budućnosti u domeni pametnih gradova.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa