Miletić: Zajedništvom za još uspješniju Istru

0
Valter Flego, Glorija Paliska Bolterstein, Renato Krulčić, Boris Miletić i Giovanni Sponza
Valter Flego, Glorija Paliska Bolterstein, Renato Krulčić, Boris Miletić i Giovanni Sponza

„Unatoč činjenici da je 2015. bila izazovna godina, u IDS-u možemo biti zadovoljni učinjenim, a posebno se ponosim činjenicom da nakon svih ovih godina, u IDS-u nismo izgubili entuzijazam, strast pa i zdravu ambiciju da doprinosimo boljem društvu te da od Istre napravimo najbolju regiju po mjeri čovjeka,  izjavio je danas predsjednik IDS-a Boris Miletić na tradicionalnom prijemu za novinare i predstavnike medija povodom kraja godine.

Uz brojne novinare, na prijemu su sudjelovali potpredsjednici IDS-a Valter Flego, Glorija Paliska Bolterstein i Renato Krulčić te glavni tajnik Giovanni Sponza.

Predsjednik IDS-a zahvalio se svim novinarima na njihovom dosadašnjem radu i korektnom izvješćivanju te je izrazio nadu da će se takvi profesionalni standardi nastaviti i u narednoj godini. 

Miletić se osvrnuo na 2015. godinu, koja je, kaže, obilovala značajnim događajima, a posebno je izdvojio obilježavanje 25. godina uspješnog djelovanja IDS-a, pobjedu na parlamentarnim izborima te početak realizacije brojnih kapitalnih projekata u Istri, poput nove Opće bolnice u Puli i sveučilišnog kampusa s pripadajućim studentskim domom i menzom.

- Možemo biti ponosni, jer je IDS nedvojbeno dao svoj doprinos da Istra bude to što jest danas.  Odgovornim upravljanjem našom županijom, gradovima i općinama postavili smo standarde u Hrvatskoj koje je teško nadmašiti. Dodao je da je Istra danas tolerantnija, multikulturalnija i otvorenija, jednom riječju „modernija od ostalih regija Hrvatske“.

- Želim se na tome najprije zahvaliti svim građanima i građankama naše regije,  jer bez njih navedeni uspjesi ne bi bili mogući. Hvala i svim našim članovima, simpatizerima i aktivistima – oni su istinska snaga IDS-a. Hvala i svim našim partnerima na odličnoj suradnji!, kazao je Miletić istaknuvši da:

- U 2015. pokazali smo da je zajedništvo temelj na kojem počivaju naši uspjesi, a zajedno smo i ostvarili velike rezultate.  Upravo smo to i učinili na parlamentarnim izborima dobivši povjerenje velikog broja građana i tako postali, iako smo se kandidirali samo u jednoj izbornoj jedinici, četvrtom političkom opcijom u Hrvatskoj.

Naglasio je da je IDS u godini na izmaku aktivno i konstruktivno djelovao u Saboru, Vladi RH i europskim institucijama, te da iza stranke stoje konkretni rezultati i želimo nastaviti istim putem. Napomenuo je da iako u ovom trenutku nije poznato tko će formirati novu Vladu, siguran sam da će se IDS i dalje boriti i znati izboriti za interese naših regija.

Na kraju, predstavnici IDS-a uputili su svim građankama i građanima najiskrenije čestitke povodom predstojećih blagdana, uz želju da im 2016. donese nove uspjehe na osobnom i poslovnom planu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa