Ines Strenja Linić: Istra treba biti dio regije sa središtem u Rijeci

0
Ines Strenja Linić
Ines Strenja Linić

Gostujući 11. prosinca u jutarnjoj emisiji Poligraf Hrvatskog radija Ines Strenja Linić, saborska zastupnica iz redova Mosta nezavisnih lista, kazala je da Istra treba biti dio sjevernojadranske regije s administrativnim središtem u Rijeci.

„Ako Hrvatska treba pet regija, onda je pitanje gdje će se tu naći Istra i da li će Istra biti dio Primorsko – goranske županije i jednog dijela Gorskog kotara, što definitivno je jedno područje. Rijeka treba biti centar“, rekla je Strenja Linić raspravljajući s novinarom Mislavom Togonalom na temu regionalizacije zemlje, što je jedan je od uvjeta Mosta nezavisnih lista za potporu jednoj od velikih koalicija za sastavljanje vlade.

Pula, smatra Strenja Linić, može biti centar svog poluotoka, ali Rijeka, Zagreb, Osijek i Split moraju biti centri oko koji se moraju razvijati „četiri klinička bolnička centra, četiri gospodarska središta i četiri krucijalna sveučilišta“. Ines Strenja Linić  po struci je neurologinja, a zaposlena je u Kliničkom bolničkom centru Rijeka. (Robi Selan)  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa