Pulski SDP: Djeca važnija od šanka u buffetu gradske palače

0
Dječji vrtić
Dječji vrtić

Vijećnici pulskog Gradskog Vijeća Danijel Ferić iz SDP- a i nezavisni Mauricio Licul uputili su predsjedniku Gradskog vijeća Robertu Cveku interpelaciju i amandman na predloženi proračun za 2016. godinu kojim se traži smanjenje cijena vrtića sa sadašnjih 690 kuna na 500 kuna. Potrebnih 4,7 milijuna kuna namaknuli bi smanjivanjem sredstava za Ured Grad i svih gradskih upravnih odjela.   

„Kako u gradskoj upravi ne pokazuju ni najmanje znakove volje kako bi se  amortizirale štetne odluke gradonačelnika Miletića iz „crnog“ prosinca 2014. godine kada je gradonačelnik  građanima Pule "darovao" veći prirez, više cijene vrtića, ukidanje prijevoza za školarce i njihovo izbacivanje iz autobusa, kao i smanjenje socijalnih prava najpotrebitijima kroz novu Odluku o socijalnoj skrbi, oporbeni vijećnici su temeljem dostavljenog prijedloga Proračuna isključivo kvalitetnijom preraspodjelom proračunskih stavaka „pronašli“ potrebnih 4,7 milijuna kn za niže cijene vrtića, a sve s ciljem kako bi se pomoglo roditeljima preko dvije tisuće djece korisnika vrtića u Puli. Naime, smatramo da pulska djeca zasigurno trebaju imati prednost ispred nabave šanka u buffetu gradske palače kako je to predviđeno Planom Proračuna za 2016. godinu“, stoji u Ferićevom dopisu.

Obrazlažući svoj zahtjev, Ferić i Licul ističu da  gradski porezni prihodi konstantno rastu, rebalansom proračuna predviđa se čak 17 milijuna kuna više prihoda nego u 2014. godini, u polugodišnjem izvješću o izvršenju proračuna iskazan je višak prihoda nad rashodima u iznosu od 9.157.068 kuna, a nenaplaćena potraživanja Grada iznose 133 milijuna kuna. Uz to, gradonačelnik raspolaže s milijun kuna proračunskih zaliha koje može rasšprediti prema svom diskrecijskom nahođenju. Ipak, oni predlažu prerasodjelu sredstava i to tako da se Uredu Grada sredstva umanje za 1,4 milijuna kuna, Upravnom odjelu za financije 1,1 milijun kuna, Upravnom odjelu za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu 1,7 milijuna kuna, umanjenje Upravnom odjelu za društvene djelatnosti predlažu u visini od 300 tisuća, a Službi za zastupanje Grada u iznosu od 150 tisuća kuna. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa