Zašto neću glasati za vladajuću koaliciju?

0
Država uzima siromašnima da bi dala drugim siromašima
Država uzima siromašnima da bi dala drugim siromašima

Spadam među one mnogobrojne građane koji se odriču mnogo čega i koji triput prevrnu kunu prije nego kupe ono što zaista moraju, sve ne bi li možda na kraju mjeseca ostala koja viška. A onda vas država sačeka na cesti i otme vam ušteđevinu!   

Evo kako se to dogodilo. Vozim se kući s posla, kad uz cestu policajac diže znak stop. Kaže, nisam bio vezan i to je 250 kuna ako platim u roku od tri dana, a 500 ako platim kasnije.

„Imam plaću četiri i dvjesto, pa ako mi želite uljepšati dan...“, rekoh mu. „Razumijem, gospodine, ali ovaj razgovor se snima“. Ispričavao mi se, premda to nije morao, a ja sam reako da ga u potpunosti razumijem. Uostalom, nije ni njegova plaća veća, mi smo ista klasa. 

Nisam bio vezan, bio sam u prekršaju i tu pravno svaka rasprava prestaje. Osim toga, pojas služi mojoj sigurnosti, trebao bih biti zahvalan državi na brizi. Samo ...

Predizborno je vrijeme, kratko doba u razdoblju od četiri godine kada mišljenje tzv. malog čovjeka nešto znači. Želim da političari nauče da nije pametno u tim trenucima izazivati njegov gnjev. To je za njihovo dobro, trebaju mi biti zahvalni.

Milanović otima moju ušteđevinu da bi stvorio privid da je nekome nešto dao

Druga stvar, kudikamo zanimljivije je zašto se država iznenada počela tako skrbiti za moje zdravlje? Nisam bio jedini koji je kažnjen, ispred mene je bio zaustavljen auto čiji je vozač prošao isto ili slično. Bila je to akcija po cijeloj Hrvatskoj,  nekoliko tisuća nas i eto milijunčića u državnom proračunu, a treba skupiti novac za one vaučere za struju i grijanje i druga predizborna obećanja!

Robin Hood je otimao bogatima da bi dao siromašnima, Superhik je otimao siromašnima da bi dao bogatima, a Milanović, jer on je u krajnjoj liniji oteo moju ušteđevinu pod izlikom skrbi za moju sigurnost, alocira sredstava sirotinje da bi stvorio privid da je nekome nešto dao. I pri tom se nada da je to izveo na vrijeme, pa ćemo mi, kojima je oteto, do izbora zaboraviti. Nećeš razbojniče!   

Zato neću glasati za SDP i njegove stelite, želim u izbornoj noći gledati njihove pokunjene face, iste onakve kakva je bila moja dok sam potpisivao kaznu. I pozivam sve koje ovo čitaju da učine isto i pozovu svoje prijatelje i znance da također  ne glasaju za njih. Glasajte za IDS, ID, HDZ, HDSSB, Zagorsku stranku, bilo koga, samo nemojte glas dati koaliciji koja će tražiti još jedan mandat! (Robi Selan)  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa