Međunarodno priznanje za Zbor Roženice

0
Roženice
Roženice

Međunarodno priznanje kvalitete Zbora Roženice potvrdila je prošlog tjedna visoka srebrna nagrada na natjecanju zborova u okviru festivala Chorus Inside Croatia koji se od 24. do 29. kolovoza realizirao u Rovinju. Među više od 300 sudionika pjevača odnosno 12 zborova, mješoviti pjevački Zbor Roženice je u kategoriji folklorne glazbe osvojio vrlo dobre rezultate i zapažen nastup.

Pod vodstvom dirigentice Ines Kovačić Drndić, u jakoj konkurenciji u kojoj su dominirali poljski zborovi medicinskih fakulteta iz Poznan i Lodza, Zbor Roženice, koji ima dugu tradiciju pjevanja i do sada ima velik broj priznanja, okitio se novom nagradom što svakako daje pjevačima potvrdu kvalitete ali i motivaciju za daljnji rad. Nagrada pjevačima bila je poziv i organizatora da Zbor nastupi na gala koncertu zatvaranja festivala u Veneciji u crkvi S.Giorgio Maggiore. Zbor je tamo oduševio sve prisutne i dobio poziv župnika Don Paola da ponovno dođe održati koncert na toj prekrasnoj lokaciji.

Zbor Roženice se ubrzo sprema sudjelovati na MUSICA SACRA festivalu koji će se po prvi puta realizirati u Hrvatskoj. Od 09.-11.10.2015. u Vrsaru će pozvani zborovi visoke kvalitete iz Italije, Austrije, Finske, Češke i Hrvatske zajedno muzicirati i izvoditi najljepša djela sakralne glazbe.Zanimljivo je da je organizator zatražio da dirigentica zbora Roženice, profesorica Ines Kovačić Drndić bude dirigentica zajedničkih skladbi na festivalu. Pjevanje više od 200 pjevača istodobno biti će zasigurno prekrasno iskustvo i za pjevače i za publiku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa