Crni vikend za motocikliste: Teško ozlijeđeni u Vodnjanu, Žminju i Rovinju

0
Foto ilustracija
Foto ilustracija

Proteklog je vikenda u trima prometnim nesrećama teško ozlijeđeno isto toliko motociklista. Prva nesreća dogodila se 28. kolovoza oko 6.40 sati u Vodnjanu, druga 30. kolovoza oko 6.15 sati kod Kresini u općini Žminj, a treća isti dan oko 19 sati u Rovinju.

Nesreću u Vodnjanu izazvala je  47-godišnjakinja upravljajući automobilom Renault pulskih registarskih oznaka iz smjera Vodnjana prema Šalveli. Dolaskom na raskrižje s državnom cestom D-75 vozačica je bez zaustavljanja ušla u kružni tok i oduzela prednost prolaska mopedu Peugeot  pulskih registarskih oznaka, kojim je iz Vodnjana prema Balama upravljao 52-godišnjak. Od siline udarca vozač mopeda je pao na kolnik. Nakon što su mu djelatnici Hitna medicinske po moći Pula pružili pomoć na mjestu događaja, prevezen je u Opću bolnicu Pula. Protiv vozačice se podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Nesreća kod Kresini dogodila se na na županijskoj cesti 5077. Maloljetnik pod utjecajem alkohola od 0,94 promila upravljao je motociklom Gilera pulskih registarskih oznaka i u oštrom zavoju, izgubivši kontrolu nad vozilom zbog neprilagođene brzine, prešao preko lijeve prometne trake i ispod nadvožnjaka te udario u zaštitnu ogradu. Mladić je zadržan na liječenju u Općoj bolnicu Pula. Protiv njnjega se, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, podnosi optužni prijedlog. 

U Rovinju je u Ulici braće Božić teško ozlijeđen 20-godišnji vozač motocikla Piaggio. Nesreća se dogodila kada je 43-godišnja njemačka državljanka u automobilu Ford njemačkih nacionalnih oznaka polukružno zaokrenula  preko pune crte, a da prethodno nije  provjerila može li to učiniti bez opasnosti za sebe i druge sudionike u prometu.U tom je trenutku udarila u motocikl koji je zadržavao smjer kretanja.

Dvadesetgodišnjak je zadržan na liječenju u Općoj bolnici Pula, a protiv njemačke državljanke podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu radi izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa