U subotu u Galižani fešta od puži

0
Foto: Glas Istre
Foto: Glas Istre

U Galižani će se 15. kolovoza održati tradicionalna Fešta od puži, zabavno-gastronomska manifestacija koja donosi široj publici delicije napravljene na originalan, domaći način po starim, sačuvanim recepturama.

No, Fešta od puži je u biti cjelodnevna galižanska fešta koja uključuje i sportske, kulturne, edukativne te ostale sadržaje. Tako već u 8 sati počinje biciklijada na Velikom trgu. Možete sudjelovati na mini utrci od 5 kilometara te na maksi utrci od 20 kilometara dugoj trasi biciklijade.

Taman po povratku očekuje vas predavanje na temu "Puževi u gastronomiji: Od uzgoja do stola", koje će predstaviti Alma Cvjetković u prostoru Zajednice Talijana Galižana. U 11 pa sve do 13 sati, održat će se likovne radionice za djecu također u prostoru Zajednice Talijana. U 11 sati održat će se Sv. Misa.

Popodnevni dio programa uključuje izložbu Vladimira Gagliardija pod nazivom "Puževi iz polja u tanjur", koja će biti postavljena u prostoru Zajednice Talijana, a otvorena je od 16.45 sati.

Već u 17 sati kreće drugi program. Naime moći ćete uživati u nastupu pulskih mažoretkinja i izložbi Kreativnih ruku u Ulici M. Della Vedova. Trka na tovarima održat će se na Velikom trgu u 18 sati, a penjanje na zamašćen stup na Trgu Toro u 19 sati.

Tijekom večernjih sati, točnije od 18 do 21 sat otvorena su vrata galižanskih crkvi te ih možete slobodno posjetiti. Tako svoja vrata otvaraju crkve Sv. Just, S. Rok i Sv. Anton, Crkva Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.

Izložba dječjih radova upriličit će se od 20.30 sati u prostoru Zajednice Talijana, a plesna večer do dugo u noć održat će se na Velikom trgu i rukometnom igralištu. Feštu od puži popratit će i tradicionalna lutrija, a prodaja palente s pužima kreće u 20 sati.

Organizatori fešte su Grad Vodnjan, Zajednica Talijana Galižana, Turistička Zajednica Grada Vodnjana i NK Galižana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa