Povratak bande na motociklima: Opljačkali i autokamp Valkanela

0
Autokamp Valkanela
Autokamp Valkanela

„Daj ključ, daj ključ!“, vikali su s pištoljima uperenima u glavu u ponedjeljak usred bijela dana dva maskirana razbojnika dvjema prestravljenim zaposlenicama pomoćne recepcije u autokampu Valkanela poraj Vrsara, piše 24sata.

Zaposlenice su im dale ključ, a razbojnici su s povećim iznosom novaca za manje od 60 sekundi pobjegli u nepoznato. Opasni i naoružani pištoljima, razbojnici na motociklima, u posljednje vrijeme haraju Poreštinom.

U paru, jedan iza drugog, dovezu se do odabrane mete, a o kojoj prije pohoda doznaju sve. Prepreka im nisu ni zaštitari na recepciji hotela. Već su opljačkali porečki hotel Materada i Maestral u Novigradu. Oba su dio hotelskog lanca Maistra. U pljačku uvijek idu po istom receptu. Čim siđu s motocikla, na lice navuku fantomke kako ih se slučajno ne bi prepoznalo i s pištoljima u ruci već nakon nekoliko sekundi prijete blagajniku ili recepcioneru tražeći da im predaju sav novac.

Ovaj put meta je bila mjenjačnica pomoćne recepcije autokampa Valkanela pokraj Vrsara u vlasništvu rovinjske Maistre. Navodno su stigli oko 15.10 sati. Dok su bježali, iz džepova im je padao opljačkani novac. Istarska policija za sada traga za napoznatim počiniteljima. Dodali su da je samo prije pola sata prije toga naoružani dvojac na drugom mjestu, u Gambetićima pokeraj Višnjana, pokušao opljačkati novac iz jedne zagrebačke tvrtke.

I tada su se, kako neslužbeno doznaje 24sata, dovezli na motociklima. Također su bili maskirani, naoružani pištoljima i opet su uspjeli pobjeći a da im nitko ne vidi lice unatoč sigurnosnim rampama i zaštitarskoj službi unutar autokampa, koji je trenutačno prepun turista.

Zaštitar jedne turističke tvrke kaže da su ovakve pljačke u posljednje vrijeme postale kao ruski rulet jer nikad ne znaš kad ćeš  možda biti upucan te kad će i gdje razbojnici opet napasti.

„Ovo se svagdje može dogoditi, ali činjenica je da se u posljednje vrijeme učestalo događa na Poreštini. Imam osjećaj kao da se lopovi osjećaju nekako sigurno i s obzirom na sve dosad, možemo pretpostaviti da ovo nije posljednji ovakav slučaj. Lopovi unaprijed snimaju i znaju gdje se akumulira veća količina novca te napadaju uvijek nakon smjene gostiju, kad su blagajne pune. Pa to i oni koji se brinu o sigurnosti trebaju znati. Mislim da se oni koji love lopove brinu samo o statistici da se zadovolji forma i vjerujem da je statistički gledano sigurnost povoljna, ali statistika nije jamstvo sigurnosti turista, zaposlenika i građana općenito jer je sva sreća da oružje u rukama pljačkaša još šuti“, kazao je jedan sugovornik za 24sata koji se brine o sigurnosti u turizmu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa