Mauricio Licul: Smrad u Puli svakim danom sve izraženiji

0
Nezavisni vijećnik Mauricio Licul
Nezavisni vijećnik Mauricio Licul

 „Kao što već zasigurno znate , nepodnošljiv smrad fekalija prvenstveno na prostoru Danteovog Trga u Puli odnosno u širem krugu zgrade Pošte, ne samo da ne prestaje nego je svakim danom sve izraženiji“, stoji u dopisu kojeg je medijima poslao Mauricio Licul, nezavisni vijećnik Gradskog vijeća  Pule.

Licul ističe kako je od trenutne gradske uprave u više navrata rečeno da je smrad u Puli stvar prošlosti, no usprkos tome, zbog smrada je život stanarima tog područja postao nemoguć, a svim građanima kao i turistima, doslovno je postala muka cirkulirati širim centrom grada.

U zadnjih deset godina utrošeno 240 milijuna kuna na izgradnju kanalizacijskog sustava

Ono što posebno zabrinjava, naglašava Licul, je činjenica da je u zadnjih deset godina utrošeno 240 milijuna kuna na izgradnju kanalizacijskog sustava Pule, te se sukladno time postavlja pitanje odgovornosti zbog ovog nesnošljivog smrada koji se već mjesecima širi gradom.

 „U spomenutom periodu , funkciju gradonačelnika Pule je imao i još uvijek ima Boris Miletić, stoga smatramo da je upravo on već trebao, odnosno treba, jasno svim vijećnicima ponuditi točan hodogram i rješenja što se misli poduzeti po pitanju konačnog rješavanja ovog velikog problema za Pulu“, kaže Licul.

Nastavlja kako se u spomenutom periodu utrošio veliki gradski novac, te vrijeme i živci građana pogotovo u prometu koji je tri godine itekako trpio radi ovih zahvata.

Zahtjev za izvanrednom sjednicom

 „Uzeći sve to u obzir, kao i činjenicu da su se očito dogodili neki propusti, te da posao koji je tamo određen je daleko od dobroga, smatramo da je krucijalno konačno postaviti pitanje odgovornosti i posljedica za ovu ali i slične stvari, ali smatramo da je nužno hitno ponuditi jasne korake kako bi se ovaj problem riješio odmah i stoga saljemo zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća Grada Pule s točkom dnevnog reda odnosno predloženim zaključkom kao što stoji u samom dokumentu“, stoji u dopisu.

Licul zaključuje kako odgovornosti za izvođenje radova koji se financiraju gradskim novcem konačno mora biti, jer će se u suprotnom i ubuduće ovakve i slične propuste jednostavno ignorirati , te će sve završiti samo na medijskim napisima. „Ljudi koji su izabrani da vode ovaj grad imaju privilegije ali baš zato moraju imati i odgovornosti odnosno , posebno za ovakve stvari ukoliko postoji odgovornost, snositi i posljedice“, poručuje Licul.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa