Radovi na novoj pulskoj bolnici odvijaju se po planiranoj dinamici

0
Boris Miletić, Dragan Korolija-Marinić i Valter Flego
Boris Miletić, Dragan Korolija-Marinić i Valter Flego

Istarski župan Valter Flego danas je obišao gradilište nove Opće bolnice, u Puli, zajedno s pomoćnikom ministra zdravlja Draganom Korolija-Marinićem, pulskim gradonačelnikom Borisom Miletić te sanacijskom upraviteljicom Opće bolnice Irenom Hrstić.

Župan Flego izrazio je veliko zadovoljstvo dinamikom radova na izgradnji nove bolnice pohvalivši pritom sve sudionike, kao i Ministarstvo zdravlja na promptnom praćenju najvažnijeg projekta u povijesti istarskog zdravstva.

„Dok se gradi bolnica, mi ne mirujemo već se naveliko pripremamo i za njezino opremanje. Pri kraju smo s pripremom dokumentacije te očekujemo objavu javnog nadmetanja za opremanje bolnice negdje krajem godine“, naglasio je istarski župan dodajući kako se neprestano prate i razni natječaji kako Europske unije, tako i naših ministarstava i fondova, na koje bi se moglo aplicirati na vanjska financijska sredstva. 

„Paralelno vodimo i konkretne operativne sastanke s Porečko-pulskom biskupijom oko izgradnje hospicija tu u Puli, čime ćemo napraviti još veći iskorak u unapređenju sustava palijativne skrbi u Istri“, rekao je župan Flego.

Svoje zadovoljstvo istaknuo je i gradonačelnik Pule Boris Miletić koji očekuje da će bolnica možda biti gotova i prije ugovorenog roka. Građani su, smatra gradonačelnik, postali već i lagano skeptični oko ovog projekta, stoga je sretan što se nakon dugog čekanja s riječi prešlo na djelo.

Pomoćnik ministra zdravlja Dragan Korolija-Marinićem poručio je kako se rokovi u izgradnji poštuju te kako je riječ, o trenutno, najvećem gradilištu na području zdravstva u republici Hrvatskoj.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa