HDZ Pule: Puljanka je paradigmatski primjer nereda u državi

0
Zrinko Kajfež i Ivica Butorac
Zrinko Kajfež i Ivica Butorac

Puljanka je idealan, gotovo paradigmatski primjer za uništavanje poduzeća i nereda kojega stvara vladajuća Kukuriku koalicija, poručili su s konferencije za novinare 3. srpnja Zrinko Kajfež i Ivica Butorac, predsjednik i tajnik Gradskog odbora HDZ- Pule.

„Puljanka je idealan je primjer kako su se poduzeća uništavala, kako su radnici ostajali bez posla, kako se manipuliralo kapitalom, odnosno primjer kako je u sprezi bivših vlasnika i lokalnih vlasti dovedena u tešku gotovo bezizlaznu situaciju. Istovremeno je i paradigmatski primjer kako je Milanović i  Kukuriku koalicija uneredila, a ne uredila državu“, kazao je Kajfež.

„Jedna od obmana Kukuriku Vlade iz Plana 21 je i poruka „visoku nezaposlenost zamjeniti visokim BDP-om“. Danas je jasno da visokog BDP -a  nema, ali SDP i dalje prodaje narodu  "šarene laže"  sa statistikama koje  tvrde da nezaposlenost pada.  Prema podacima Eurostata, imamo treću najveću stopu nezaposlenosti u EU od 17,3  posto koja kontinuirano raste za mandata ove Vlade. Slučaj Puljanke demantira sve statistike o nezaposlenosti, tamo i zaposleni ljudi ne primaju plaću. I kako kaže stara narodna "ako laže koza, ne laže rog" očito je smo u teškoj gospodarskoj i socijalnoj krizi bez obzira na brojke kojima nas Vlada pokušava obmanuti“, napomenuo je Butorac.

Njhove primjedbe vladajućoj kolaciji su sljedeće:  radnicima bez plaće osigurali su minimalne plaće  samo za nekoliko mjeseci do izbora, umirovljenicima s mizernim mirovinama osigurali su  pučku kuhinju, studentima bez posla osiguralisu  radne vize za Novi Zeland , decentralizacija iz plana 21 izigrana je i država je dodatno centralizirana, investicije kao što su Ipsilon i paški most ismijane su i zaleđene, pa su se onda posuli pepelom i zadužili su se više nego sve hrvatske vlade do sada.

„Loklanoj je zajednici dopušteno da na granici kriminalnih radnji u dogovoru sa bivšom upravom  uništi poduzeće u kojem je  bilo zaposleno između četiristo i petsto radnika. Sada, svi koji su participirali u tim radnjama šute i bježe od problema kojeg su zajedno generirali. Gotovo alanfordovski zvuči činjenica da je grad Pula dodijelio nagradu Puljanci za iznimna dostignuća i doprinose od osobitog značaja“, kaže Kajfež.

Predsjednik i tajnik pulskog HDZ istaknuli su da ovime žele upozoriti na probleme u kojima se nalaze radnici Puljanke jer se radnike ne smije ostaviti na cesti ta netko mora odgovarati za propuste koji su doveli do ove situacije kao bi se Puljanka mogla izvući iz ove teške situacije u kojoj se nalazi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa