Hotel bivšeg ministra Veljka Ostojića naljutio Britance

0
Adriatic Beach Resort trebao se otvoriti u svibnju, ali je otvorenje odgođeno za srpanj jer radovi nisu gotovi
Adriatic Beach Resort trebao se otvoriti u svibnju, ali je otvorenje odgođeno za srpanj jer radovi nisu gotovi

Dok u Rovinju zasjeda izvršno vijeće Svjetske turističke organizacije, hrvatski je turizam na meti kritika britanskih medija, i to zbog hotela kojeg vodi bivši ministar turizma Veljko Ostojić.

Britanski portali i dio hrvatskih medija raspisali su se o Adriatic Beach Resortu na Makarskoj rivijeri koji se trebao otvoriti u svibnju, ali je otvorenje odgođeno za srpanj jer radovi nisu gotovi. To sve, međutim, nije spriječilo vlasnike – tvrtku Karisma Hotels Adriatic, u vlasništvu Todorićevog Agrokora, kompanije TUI i Karisma Resorts Internationala (sa sjedištem u Panami, ako nekog zanima), da oglase prodaju kapaciteta znatno ranije i time osiguraju barem stotinjak rezervacija gostiju iz Velike Britanije, koji sada masovno traže povrat novca.

Zanimljivo, u vrijeme kad su britanski mediji provalili priču, koncem svibnja, hotel se još uvijek oglašavao kao spreman za useljenje u svibnju! Na stranici touroperatora Thomson isticale su se prednosti ovog novouređenog hotela s četiri zvjezdice, namijenjenog, kako je pisalo na stranici, „isključivo odraslima“ - infinity bazen (bazen s vizualnim efektom spajanja vode i horizonta), mojito bar, suvremeni interijeri na više etaža i neposredna blizina plaže s kamenčićima. Radilo se o prvom hrvatskom hotelu sa „swim up“ sobama, odnosno sobama s izravnim ulazom na privatni bazen.

Iako su iz Karisme ponudili ispriku i smještaj u drugim hotelima, dio gostiju, među kojima su neki platili čak 1500 funta za tjedan dana, odbio je ponuđeno zbog „neugodnih mirisa iz kanalizacije i negativnih kritika“ koje su na forumima dobile alternativne lokacije.

Da stvar bude zanimljivija, Adriatic Beach Resort je zapravo stari hotel Nimfa tvrtke Živogošće koju je Karisma preuzela 2014. godine, ali sudeći po internetskoj stranici prodavatelja, hotel je još uvijek njihov! Na stanici Hotela Živogošće reklamira se i hotel Nimfa, a čak se u njemu može rezervirati i smještaj. Nakon afere za zemljištem u Balama, čini se da se Ostojić još jednom poskliznuo. (Kristian Stepčić Reisman)  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa