Ukrao ruksak u umaškoj knjižnici

0
Foto ilustracija
Foto ilustracija

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe.

Muškarca se sumnjiči da je 10. ožujka oko 12.50 sati, u knjižnici u Umagu, iskoristio nepažnju 54-godišnje žene i otuđio joj ruksak s novcima, dokumentima, naočalama i drugim predmetima. Već nakon sat vremena, policijski službenici su u Trgovačkoj ulici zatekli 40-godišnjaka, koji je kod sebe imao ukradeni ruksak te se protiv njega podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da se krađe i džepne krađe najčešće događaju na mjestima gdje se kreće veći broj ljudi pa tako kradljivci koriste gužve u sredstvima javnog prijevoza, u ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima, čekaonicama, zdravstvenim ustanovama, na tržnicama, raznim javnim okupljanjima, plažama i drugim ''prometnim'' mjestima. Počinitelji  mogu biti i žene i muškarci, starije i mlađe osobe, a uglavnom rade u skupinama – jedna osoba odvlači pozornost, dok druga zavlači ruku u džep ili torbicu i izvlači novčanik te ga predaje trećoj osobi, koja potom nestaje u gužvi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa