Otvoreno pismo Istarskih demokrata: Afera pancirka i prijetnje pokazuju strah IDS-a

0
Damir Kajin, predsjednik Istarskih demokrata
Damir Kajin, predsjednik Istarskih demokrata

Povodom jučerašnjeg istupa Valtera Boljunčića, saborskog zastupnika IDS-a, Istarski demokrati (ID) otvorenim pismom obraćaju se javnosti i institucijama države.

IDS-ov saborski zastupnik Valter Boljunčić sa saborske govornice jučer je uputio prijetnju saborskom kolegi Damiru Kajinu, savjetujući ga u maniri mafijaških odvjetnika da si prilikom vraćanja iz Zagreba „priko Učke“nabavi pancirnu košulju. Boljunčićev „savjet“ jedan je u nizu nedopustivih i nedemokratskih postupaka kojima vladajuća stranka, koja odavno nije ni istarska ni demokratska, nastoji, zahvaljujući ogromnoj količini javnog novca kojom raspolažu, a prečesto i uspijeva ušutkati one koji ukazuju na njihov duboki kriminal, nepotizam i klijentelizam ili čak i samo razmišljaju drukčije.

Istina se, međutim, ne može i neće zaustaviti, koliko god u IDS-u to pokušavali, a Boljunčićev nastup, poput sličnih istupa njegovih stranačkih kolega u posljednje vrijeme, najbolje pokazuje koliki je njihov strah od istine.

Zbog straha Jakovčićeve klike iz Splitske 3 od „scenarija Bandić“, zbog njihovih sad već višemjesečnih pogađanja i nagađanja tko će, kada i zbog čega biti uhićen, zbog straha da ne ostanu bez milijuna koje su stekli od kada su kao crkveni miševi ušli u politiku, u javnosti se izvlače prijetnje, a u tajnosti kreiraju planovi spasa. Zbog straha se dugogodišnji stranački ideolog Emil Soldatić vraća u akciju, zbog istog će se u internim borbama moći žrtvovati pojedinci, pa vjerojatno i sam mladi vođa Boris Miletić, a Giovanni Sponza se iznenada prikazuje spasiteljem. Njihova nas je vladavina do sada koštala milijarde, a njihov nas strah i grčevito održavanje na vlasti već u ovom trenutku koštaju silne milijune, jer novcem građana kupuju pojedince, medije, institucije, a kako vidimo i tzv. nevladine udruge. Vrijeme je da se ta agonija prekine, a to je moguće samo ako građani istupe hrabro i časno, a nadležne institucije zakonito i ažurno.

Istru ćemo osloboditi straha, a Istrijani će kao i ranih '90-ih ponovo progledati. IDS-u poručujemo: Možete imati sve medije, novce, možete kontrolirati sve institucije, ali vi ste prestrašena i zabrinuta družina. Ne biste bili da nemate zašto. Možemo vam obećati: Neće vam biti lako, stoji u otvorenom pismu Istarskih demokrata (ID)

//

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa