Pula: Više proračunskog novca za sport, vrtiće i socijalno ugrožene, manje za škole

0
Komunalna palača u Puli
Komunalna palača u Puli

Nedavne izmjene pulskog proračuna za ovu godinu odrazile su se i na financiranje udruga, zdravstvenih i socijalnih ustanova te škola u najvećem istarskom gradu, pa su tako na sjednici vijeća u petak izmjenjene neke stavke u programu javnih potreba društvenih djelatnosti. Najbolje su prošli vrtići s oko pola milijuna kuna više te sportaši s oko 300 tisuća, a najlošije škole, za koje će biti oko 650 tisuća kuna manje.

U školstvu su tako povećani rashodi za prijevoz osnovnoškolaca i vannastavne aktivnosti, dok su smanjeni iznosi za tekuće održavanje, električnu energiju i potporu posebno darovitim učenicima. U domeni socijalne skrbi, povećani su rashodi za socijalno ugrožene građane, i to općenite naknade, subvencije vrtića i troškova pogreba, dok su smanjeni iznosi za vozne karte, javnu kuhinju, novorođenčad i subvenciju školske marende.

Promjene u financiranju sporta uglavnom su vezane uz pretvaranje Javne ustanove Pula sport u trgovačko društvo, odnosno izdvajanje određenih programa iz te ustanove. U okviru javnog zdravstva, povećani su iznosi za dodatni tim hitne pomoći, te mjere dezinskecije i deratizacije.

Nakon rebalansa proračuna, novi Program javnih potreba društvenih djelatnosti Grada Pule za ovu godinu manji je za oko 400 tisuća kuna u odnosu na prethodni, te ukupno iznosi 123,8 milijuna kuna. Od tog iznosa, za obrazovanje odlazi 28 milijuna, predškolski odgoj 48,6, sport 26,3 milijuna, a tehničku kulturu 996 tisuća. Javne potrebe u socijalnoj skrbi obuhvatit će 17,6 milijuna kuna a zdravstvo i veterinarstvo 2,7 milijuna kuna. (Kristian Stepčić Reisman)         

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa