Grad Pula subvencionira još jednu skupinu produženog boravka

0
Elena Puh Belci i Elvira Krizmanić Marjanović
Elena Puh Belci i Elvira Krizmanić Marjanović

U prostorijama Komunalne palače 9. listopada održana je konferencija za novinare kojoj su nazočile zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović. Tema konferencije bila je organizacija i način financiranja Programa produženog boravka u osnovnim školama, kojih je osnivač Grad Pula.

„Prije svega želim napomenuti kako je riječ o definiranju namjenskog utroška prihoda koji se ostvaruju za financiranje programa produženog boravaka, a koja ne utječu na financijski udio roditelja u sufinanciranju produženog boravka. Dakle, sistem plaćanja ostaje isti: Grad Pula osigurava 2,5 milijuna kuna u Proračunu za 2014. godinu čime se financira 80 posto plaće za 25 učitelja u produženom boravku. Trošak  ostalih 20 posto plaće učitelja i ručka snosi roditelj kao i do sada“, rekla je Puh Belci, napomenuvši kako je novost otvaranje još jedne grupe produženog boravka u OŠ Tone Peruška zbog rastućeg interesa i potreba roditelja za ovu vrstu usluge. Škola je na taj način dostigla postojeće standarde ostalih osnovnih škola koje imaju minimalno po dvije skupine produženog boravka.

Produženi boravak je neobavezni organizirani oblik odgojno-obrazovnog rada koji se provodi nakon nastave i ima svoje socijalne, odgojne, pedagoške i zdravstvene vrijednosti, prvenstveno namijenjen učenicima prvih i drugih razreda koji borave u školi do dolaska roditelja. Ukupan planirani obuhvat djece u produženim boravcima uz sufinanciranje Grada Pule je 650 djece u 25 skupina.

Krizmanić Marjanović je nadodala kako se temeljem Odluke socijalne skrbi Grada Pule subvencionira učešće roditelja u produženom boravku za 155 učenika, ali i školska marenda za 780 učenika osnovnih škola za što je u Proračunu za 2014 godinu osigurano gotovo milijun kuna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa