Radovi na kanalu Dolinka–Pragrande spriječili poplave u centru Pule

0
Radovi na izgradnji kanala Dolinka – Pragrande
Radovi na izgradnji kanala Dolinka – Pragrande

Posljednja sjednica Gradskog vijeća Pule započela je vijećničkim pitanjima pa je tako Gordanu Ferenčić (IDS-HNS-Zeleni) zanimalo što je Grad poduzeo kako bi se spriječile poplave za vrijeme jačih padalina kao što je nedavno bio slučaj.

Direktor Herculeanee Igor Stari odgovorio je kako je nedavno Pulu zadesila ogromna količina kiše koja je padala u veoma kratkom razdoblju i sustav jednostavno nije bio u mogućnosti primiti tu silnu vodu. „Unatoč tome centar grada ovoga puta nije plivao, što je ranije bio slučaj te se pozitivni pomaci vide. Tome je pridonio očišćen i rekonstruiran kanal Pragrande ali i radovi na izgradnji kanala Dolinka – Pragrande koji su upravo u tijeku“, kazao je Stari.

Nesmetan prolaz gradskoj plaži na Stoji

Vera Radolović (SDP-HSU-SDSS-HSLS-SDA Hrvatske) pitala je što je Grad učinio kako bi građanima osigurao nesmetan prolaz gradskoj plaži na Stoji te zašto do sad nije donesena Deklaracija protiv svih oblika diskriminacije. Pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Grada Damir Prhat kazao je kako je žičana ograda otklonjena čime se osiguran siguran prilaz, dok je gradonačelnik Boris Miletić odgovorio kako će se o Deklaraciji odlučivati najvjerojatnije već na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

Olimpijski bazeni

Vijećnik Radenko Ognjenović (SDP-HSU-SDSS-HSLS-SDA Hrvatske) pitao je gradonačelnika kada će početi izgradnja bazena olimpijskih dimenzija u Puli. Miletić je odgovorio da će se bazen izgraditi u ovom mandatu, a o veličini će odlučiti gradsko vijeće i građani Pule.

Gdje je nestalo pulsko kulturno ljeto

Vijećnik Janko Žužić (HDZ-HDS) pitao je gdje je nestalo pulsko kulturno ljeto, na što mu je gradonačelnik Boris Miletić odgovorio da u Puli godišnje ima 1000 različitih manifestacija, napomenuo je da je program u Areni manje izdašan nego ranije, no, pojasnio i da se diljem Pule svake večeri odvijaju različite manifestacije. Ipak, kazao je da nedostaju sponzori koji bi sponzorirali veći broj manifestacija, a da velike koncerte u Areni naprosto nije moguće pokriti ulaznicama jer je broj posjetitelja ograničen. Rekao je i da se Pula po broju stanovnika ne može mjeriti s puno većim metropolama gdje se organiziraju takvi koncerti, te dodao da je Pula za sada itekako prepoznata kao festivalska destinacija. Smatra da bi se posjetitelje takvih festivala trebalo prijateljski dočekati, no da se Pula u konačnosti mora odlučiti koji tip turizma želi razvijati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa