Dvojac krao i provaljivao po turističkom naselju u Verudeli

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim Puljaninom te je utvrdila sumnju da je počinio pet kaznenih djela, i to četiri teške krađe i jednu krađu. Također je utvrđeno da je jednu tešku krađu s njim počinio i 18-godišnji državljanin Slovenije, izvijestila je istarska policija.

Policijski službenici uhitili su mladiće 16. lipnja u poslijepodnevnim satima zbog sumnje da su  prijepodne, u turističkom naselju u Verudeli, ušli preko balkona u apartman, kojeg su koristili državljani Rusije. Osumnjičeni su iz apartmana otuđili prijenosno računalo, nakit, maslinovo ulje i sir, čime su strane turiste oštetili za više tisuća kuna.

U nastavku kriminalističkog istraživanja, policijski službenici utvrdili su da je 29-godišnjak počinio još četiri kaznena djela. Tereti ga se da je u noći s 8. na 9. svibnja, također preko balkona, ušao u apartman na Verudeli, dok su u njemu spavali državljani Irske i Velike Britanije te im je otuđio kameru, mobitel, torbu i novčanike, čime ih je oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Potom je na 11. lipnja, kod uvale Saccorgiana, provalio u automobil Mercedes, njemačkih nacionalnih oznaka i otuđio ruksak s knjigama i drugim predmetima, čime je državljanina Njemačke oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. Krađu za koju ga se sumnjiči, 29-godišnjak je počinio 29. svibnja. Tada je u turističkom naselju na Verudeli, otuđio dva bicikla, koje su državljani Nizozemske ostavili zaključane u blizini bazena.

Osim što je krao po turističkom naseljima, 29-godišnjak je jednu tešku krađu počinio i u blizini pulske rive. Naime, 1. lipnja je kroz prozor ušao u stan u Kolodvorskoj ulici, u vlasništvu 61-godišnjeg Puljanina, no iz stana nije ništa otuđio.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 17. lipnja u poslijepodnevnim satima, 29-godišnjak i 18-godišnjak su privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa