Reagiranje: Institucije Srba na EU izborima podržavaju dr. Pupovca

0
Dr. Milorad Pupovac
Dr. Milorad Pupovac

Na članak „Istarski Srbi podržat će Jakovčića na izborima za Europarlament“, objavljen na našem portalu, reagiralo je Srpsko narodno vijeće. Reagiranje koje potpisuje Saša Milošević, zamjenik predsjednika SNV-a, objavljujemo o cjelosti.

Reakcija 

Članak „Istarski Srbi podržat će Jakovčića na izborima za Europarlament“ podsjeća na vic sa Radio Erevana, iz sovjetskih vremena:

Pitanje: „Da li je istina da u Moskvi poklanjaju velike crne Mercedese?“

Odgovor: „Da … jedino što se ne radi o Moskvi već o Erevanu, i nisu u pitanju Mercedesi već bicikli … i nije da ih poklanjaju, već – kradu!“

Baš je tako i sa viješću o podršci Srba iz Istre županu Jakovčiću!

U najkraćem – institucije Srba u Hrvatskoj (Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“, Srpsko privredno društvo „Privrednik“, Zajedničko vijeće općina, Samostalna demokratska srpska stranka, Srpsko narodno vijeće) na izborima za EU parlament podršku daju – dr. Miloradu Pupovcu. To su odluke nadležnih tijela (predsjedništava, upravnih ili glavnih odbora) ovih organizacija, njihovi su čelni ljudi i članovi Izbornog štaba dr. Pupovca.

Preporuke ovih organizacija svojim članovima, pa i onima u Istri, su da se na izborima glasa za Pupovca. Riječima predsjednika „Prosvjete“: „Izbore za EU parlament doživljavamo kao priliku u kojoj Srbi mogu prekoračiti političku i povijesnu sjenu u kojoj žive u posljednje vrijeme, u kojoj mogu ostvariti nešto mimo svojih brojnih slabosti… Ovo je trenutak u kojemu netko naš, pripadnik naše zajednice može otići u Evropu i govoriti o bitnim pitanjima i stoga Glavni odbor “Prosvjete“ odlučno podržava dr. Pupovca“.

„Koordinacija Srba u Istri“… i treba ostati u navodnicima jer takvo nešto, takva organizacija - ne postoji. Niti su donesene njene odluke, niti postoje neke „preporuke“. A to onda znači da je politički prijedlog gospodina J. zapravo provođenje trgovačkog ugovora sa bivšim županom J. (Saša Milošević, zamjenik predsjednika Srpskog narodnog vijeća)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa