Talijanska manjina podržava kandidaturu Ivana Jakovčića

0
Ivan Jakovčić i Furio Radin
Ivan Jakovčić i Furio Radin

Talijanska nacionalna zajednica podržat će kandidaturu Ivana Jakovčića na skorim izborima za Europski parlament, kazao je 20. svibnja na konferenciji za novinare u Zajednici Talijana u Puli predsjednik Talijanske unije i saborski zastupnik Furio Radin.

Radin smatra da je ova podrška prirodna i logična posljedica odlične suradnje koja traje gotovo 25 godina: „Ivan Jakovčić je zaista učinio mnogo za sve Talijane u Istri, Rijeci i Dalmaciji, ali i za sve nacionalne manjine te je njegov doprinos u području zaštite i promocije ljudskih i manjinskih prava neprocjenjiv“.

Predsjednik Talijanske unije je naglasio više razloga zašto je Ivan Nino Jakovčić najbolji izbor za pripadnike Talijanske nacionalne zajednice, a posebno je izdvojio donošenje Statuta Istarske županije kao i  značajne zasluge za sve ono što je učinjeno na području multikulturalnosti, suživota i convivenze.

Boris Miletić, Furio Radin i Ivan Jakovčić
Boris Miletić, Furio Radin i Ivan Jakovčić

„Zbog svega toga, vjerujem da će pripadnici Talijanske nacionalne zajednice poduprijeti Ivana Jakovčića i zaokružiti redni broj 4 na listi SDP-HNS-IDS-HSU“, zaključio je Radin.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić je  kazao da su pred nama važni izbori, jer osim što jedan veliki dio zakonske regulative treba biti u skladu sa europskim zakonima i propisima, važno je kakvu će poruku Hrvatska poslati prema Europi i tko će nas sutra zastupati u Europskom parlamentu.

„Ove izbore posebno vidim kao jednu veliku šansu za Istru i siguran sam da bi Nino Jakovčić znao odlično zastupati interese svih naših građana, ali i naše regije“, kazao je.

Kandidat IDS-a na izborima za Europski parlament Ivan Jakovčić zahvalio se na podršci kazavši da je podrška Talijanske manjine velika čast i obaveza. Poručio je također da uživa potporu svih manjina u Hrvatskoj te da će u Europskom parlamentu nastaviti zalagati se za jednakost svih građana.

„Mislim da je vrlo važno da građani znaju što će izabrani zastupnici raditi u Europskom parlamentu“, kazao je Jakovčić napomenuvši da se bitka protiv ksenofobne desnice danas vodi u Bruxellesu i Strasbourgu.

Poručivši da nam je jedinstvo potrebnije no ikad, Jakovčić je također pozvao na solidarnost u prevladavanju posljedica strašne tragedije u Slavoniji, BIH i Srbiji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa