Preko državne granice vodila tuđu djecu s lažnim putovnicama

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Bujska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnovanu sumnju da je 51-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine počinila kazneno djelo krivotvorenje isprava. Naime, policijski službenici su 9. travnja oko 14.30 sati, u blizini državne granice kod mjesta Kučibreg, zaustavili automobil Fiat Brava, pulskih registracijskih oznaka.

Automobilom je upravljao 32-godišnjak iz Umaga, a u vozilu su se kao putnici nalazili 51-godišnja bosanskohercegovačka državljanka i troje djece. Istraživanjem je utvrđeno da je žena, zajedno s djecom, nezakonito prešla granicu između Slovenije i Hrvatske, i to pješice, nakon čega ju je kod mjesta Kučibreg dočekao 32-godišnjak s automobilom.

Prilikom policijskog postupanja, 51-godišnjakinja je policijskim službenicima dala na uvid tri putna lista za djecu, za koje je utvrđeno da su krivotvoreni, a također je utvrđeno da ona nije majka djece s kojom je zatečena. O događaju je obaviješten nadležni  centar za socijalnu skrb, koji je preuzeo brigu o djeci te slijedi daljnji rad na utvrđivanju njihovog identiteta.

Zbog sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o strancima, protiv 32-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 51-godišnjakinja će se tijekom današnjeg dana privesti u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a slijedi joj i procesuiranje zbog nezakonitog prelaska državne granice, izvijestila je istarska policija.

 

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa