Tireli: Laburisti će u Europarlamentu ostati dosljedni svojoj politici

0
Europarlamentarci moraju braniti interese hrvatskih građana bez obzira kojoj stranci pripadaju, smatraju Laburisti
Europarlamentarci moraju braniti interese hrvatskih građana bez obzira kojoj stranci pripadaju, smatraju Laburisti

Na tiskovnoj konferenciji održanoj 8. travnja u Puli podružnica Istarske županije Hrvatskih laburista – Stranke rada, predstavili svoju kandidatkinju za Europski parlament iz Istre, saborsku zastupnicu, Nansi Tireli.

U svom obraćanju Tireli je naglasila: „Izbori za Europski parlament održavaju se u uvjetima ozbiljne ekonomske krize koja se prelijeva i u političku sferu, manifestirajući se kao nesposobnost vladajućih političkih elita da odgovore sve ozbiljnije socijalne i ekonomske probleme s kojima se europska društva susreću. Laburisti će svoju politiku koju zagovaraju u Hrvatskoj, dosljedno zagovarati i EU“.

Dosadašnji politički angažmani Laburista su dokazali da su jedina politička opcija koja vodi računa o obespravljenim građanima, istaknula je dodavši kako Laburisti predlažući zakonske izmjene , nude modele demokracije i gospodarstva u kojima se zalažu da se političke odluke donose u interesu građana, a ne u interesu političke elite, bankara i krupnih kapitalista.

Nansi Tireli
Nansi Tireli

„U interesu građana borit ćemo se za ravnomjerniji i uravnoteženi razvoj EU, za model koji će radnička prava imati prioritet nad interesima kapitala, za zaustavljanje privatizacije javnih dobara i komunalnih usluga, za potpunu transparentnost rada svih političara“, kazala je Tireli.

S obzirom da se više od 50% hrvatskog zakonodavstva usklađuje sa europskim zakonima, Tireli je naglasila koliko je važno da građani izađu na ove EU izbore i svojim glasovima, a time i odgovornošću, izaberu one zastupnike za koje smatraju da će zastupati njihove interese i potrebe u Europskom parlamentu.

Bez obzira iz koje političke opcije budu izabrani europarlamentarci, smatraju Laburisti, važno je da svi jednako brane interese hrvatskih građana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa