ACI Dječjem domu Pula donirao prijenosno računalo

0
Donacija je predana 3. siječnja
Donacija je predana 3. siječnja

„Zahvaljujemo se tvrtci ACI Opatija na donaciji računala za potrebe rada informatičke učionice naših korisnika. Donacija će uveseliti našu djecu jer će  im omogućiti učenje rada na računalu, unaprjeđivanje već stečenog znanja, izradu školskih zadataka te kvalitetnije provođenje slobodnog vremena. Zapravo, informatička učionica mjesto je u kojem naša djeca svih uzrasta najradije borave, pa je to ujedno dar koji ih zasigurno beskrajno veseli“, kazala je Davorka Belošević, direktorica Dječjeg doma Pula, zahvaljujući se direktoru ACI marine Pula Darku Starčeviću na donaciji.

Naime, u blagdansko vrijeme darivanja ACI se ove godine odlučio za humanitarnu akciju darivanja dječjih domova. „U sklopu akcije darovano je i jedno prijenosno računalo dječjem domu Pula,  te dječji domovi u Lovranu, Splitu i Dubrovniku. Posebno nam je drago da će se računalo koristiti ciljano u informatičkoj učionici te da će razveseliti štićenike dječjeg doma“, kazao je Darko Starčević.

U Dječjem domu Pula trenutno je zbrinuto 50-ak djece u dobi od 3 do 21 godine starosti, na svim vrstama tretmana. To podrazumijeva stalni smještaj, poludnevni boravak i stambenu zajednicu čiji je trenutni kapacitet osam osoba. Dom skrbi o djeci izvan vlastite obitelji, o djeci koju roditelji zanemaruju ili zlorabe svoje roditeljske dužnosti, djeci i mlađim punoljetnim osobama kada je to iz drugih razloga u njihovom interesu, te djeci čiji roditelji nisu u mogućnosti privremeno brinuti o njima zbog neriješenog stambenog pitanja, bolesti i sličnih nesretnih okolnosti. Skrb o djeci iz takvih obitelji proširuje se u nekim slučajevima i na pomaganje roditeljima i obiteljima koje su u potrebi.

„Podrškom, afirmativnim i toplim pristupom nastojimo djeci omogućiti neometan odgoj i psihofizički razvoj koliko je to moguće izvan vlastitog doma. Tome uvelike pomažu darovi koje u blagdansko vrijeme upućuju ljudi poput vas, koji vide potrebe i prepoznaju potencijal djece i mladih koji se podižu u našoj kući. Zahvaljujemo od srca!“, kazala je ravnateljica Doma Davorka Belošević. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa