Novogodišnja noć u Istri: Pijana Medulinka, dvije prometne i jedna ozljeda petardom

0
U Svetoj Mariji na Krasu je zbog posljedice neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvom, 40-godišnjak zadobio opekotine na ruci
U Svetoj Mariji na Krasu je zbog posljedice neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvom, 40-godišnjak zadobio opekotine na ruci

Novogodišnja noć protekla je mirno te nisu zabilježeni događaji koji bi u značajnijoj mjeri narušili stanje sigurnosti na području Istre, izvijestila je Policijska uprava istarske.

Tijekom noći, policija je zbog narušavanja javnog reda i mira prekršajno prijavila 32-godišnjakinju iz Medulina koja je prilikom nadzora prometa pod utjecajem alkohola vrijeđala i omalovažavala policijske službenike. Protiv nje će nadležnom prekršajnom sudu biti podnijet optužni prijedlog.

Što se tiče prometa, evidentirane su dvije prometne nesreće, jedna prometna nesreća s materijalnom štetom na području Rovinja, te prometna nesreća s teže povrijeđenom osobom na području Poreča. Nesreća u kojoj je teže ozlijeđena jedna osoba, dogodila se  oko 4,50 sati nedaleko Žbandaja kada je 27-godišnjak iz Poreča upravljao automobilom Ford, pulskih registracijskih oznaka. U blagom zavoju, 27-godišnjak se nije kretao sredinom prometne trake, uslijed čega je  sletio s kolnika i udario u stablo. Ozlijeđeni mladić  prevezen je u OB Pula gdje je zbog zadobivenih teških ozljeda zadržan na liječenju.

Uz uporabu pirotehničkih sredstava, izdvajamo jedan događaj na području Policijske postaje Umag. Događaj se dogodio u Svetoj Mariji na Krasu gdje je zbog posljedice neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvom, 40-godišnjak zadobio lakše ozljede, opekotine na ruci.

Također, zabilježen je jedan manji požar trave i niskog raslinja na području Policijske postaje Labin, nedaleko naselja Mali Kosi, u kojem nitko nije ozlijeđen i nije nastala materijalna šteta.

„Drago nam je što su građani poslušali savjete policije te da nije bilo težih ozljeđivanja osoba ili većih oštećivanja imovine tako da Policijska uprava istarska zahvaljuje svima koji su podržali tradicionalnu preventivnu akciju „Mir i dobro“ kojoj je cilj spriječiti teže posljedice koje mogu nastati zbog  neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvom“, poručili su iz istarske policije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa