Rovinjac u stanu u Poreču držao pištolj i streljivo

0
Pištolj Crvena Zastava
Pištolj Crvena Zastava

Porečka i rovinjska policija provele su kriminalističko istraživanje i utvrdile osnove sumnje da je 42-godišnjak iz Rovinja počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Muškarca se tereti da je bez dozvole posjedovao pištolj Crvena Zastava s pripadajućim spremnikom i streljivom, a kojeg je držao u stanu, u kojem povremeno boravi na području Poreča. Policijski službenici oduzeli su pištolj, kojeg je muškarac ilegalno posjedovao te se protiv 42-godišnjaka podnosi kaznena prijava u redovnom postupku, izvijestila je istarska policija.

Policijska uprava istarska apelira na građane da predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju, a pogotovo oružje koje je zakonom zabranjeno: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično. Podsjećamo da se protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Građani koji žele predati oružje, ne trebaju donositi oružje u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192ili 0800 8892 te će na njihovu kućnu adresu doći stručni policijski službenici koji će takvo oružje preuzeti na siguran način. 

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

VODITELJ/ICA UREDA UPRAVE

Do: 09.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KAMENOREZAC/KAMENOREZAČICA

Do: 10.08.2020.

PAZIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA - ROŠTILJ MAJSTOR/ICA

Do: 10.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK/ICA

Do: 10.08.2020.

KATORO-CATORO, ISTARSKA ŽUPANIJA