Novi tjedan

Ovo su nadolazeća besplatna događanja u središnjoj Istri

0

Turistička zajednica središnje Istre i ovoga vas tjedna poziva da dođete u središnju Istru. Početak novoga tjedna označava i nova događanja, pa što nas to onda sve čeka ovdje od 8. do 14. srpnja? Mnoga zanimljiva i besplatna događanja, a sve u znaku najdražeg nam suhomesnatog proizvoda – pršuta.

U sklopu projekta naziva Otkrij središnju Istru – Explore central Istria održat će se niz kulturnih i zabavnih događanja koja će zadovoljiti raznolike ukuse posjetitelja. Ovaj projekt nudi bogat program koji uključuje kvizove, kino projekcije, kazališne predstave, glazbene koncerte, gastronomske sajmove i degustacijske ture.

 

Kino na otvorenom ovoga će se tjedna održati u Svetom Lovreču 8. srpnja, gdje će biti projekcija filma Ferrari, a možete se okušati i u poznavanju filmova snimanih na istarskome području jer će istoga dana Sveti Lovreč biti domaćin pub kviza naziva Snimano u Istri. Nadalje, kino na otvorenom održat će se i u Svetom Petru u Šumi 10. srpnja s projekcijom filma Valdova priča te u Pazinu 12. srpnja s projekcijom filma Tarzan. Iskoristite priliku za uživanje u ovim filmskim hitovima.

Nakon dvije uspješne interpretativne šetnje, Putevi okusa središnje Istre nastavljaju svoju rutu i stižu u Pazin. Posjetitelji će tako upoznati skrivene legende Pazina, u ponedjeljak 8. srpnja, u još jednoj avanturi vremenom, okusima i tradicijom! Po završetku šetnje svi će prisutni uživati u ukusnim autohtonim delicijama.

Ljubitelji kazališnih predstava ovoga će tjedna posebno uživati u središnjoj Istri. Za one najmlađe u Tinjanu će se 10. srpnja održati predstava Svijet zabave, s početkom u 18:00 sati. Odrasli će se, pak, 14. srpnja moći nasmijati uz predstavu Kako preživjeti punicu?, koja započinje u 20:00 sati u Svetom Petru u Šumi.

Nezaboravno glazbeno iskustvo – Central Istria music experience – možete doživjeti u Pazinu 11. srpnja u 20:30 sat kada u Park istarskih velikana stiže Aldo Foško collective. U svom rodnom gradu predstavit će pjesme s albuma prvijenca This One Time.

Sveti je Lovreč i ove godine posjetiteljima odlučio pružiti priliku upoznavanja sa stanovnicima, lokalnim proizvođačima i njihovim proizvodima. Svakoga četvrtka do kraja kolovoza, pa tako i 11. srpnja, održava se manifestacija Gušti Lovreča. Kušajte ekstra djevičanska maslinova ulja, vina, rakije, sir i suhomesnate proizvode i poslušajte nastup limene glazbe Brass benda.

Odluka kamo otići za vikend neće biti laka, ali sigurni smo da uz navede manifestacije nećete ostati kod kuće. Tradicionalne pučke fešte održavaju se u Lindaru i Pilatima. Lindarska Mohorova održava se od 12. do 14. srpnja, a Sveta Marina u Pilatima u subotu, 13. srpnja. Osim toga, 13. srpnja u Lupoglavu možete uživati u koncertu Gustafa, a ako ste ljubitelj piva, Sveti Lovreč je mjesto za vas jer se tamo održava Dan istarskih pivovara, s početkom u 18:00 sati.

U petak 12. i subotu 13. srpnja vraća se najpopularnija manifestacija koja slavi istarski pršut – Ljetni festival istarskog pršuta. Opustite se, uživajte u ljetu te u ugodnoj hladovini grickajte slasne fete pršuta uz čašu vrhunskog vina. Sve će biti popraćeno i zabavnim programom pa 12. srpnja na pozornicu dolaze Alfa Time Band i 2BMB band, a 13. grupa Vigor i Etaloni band.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete središnju Istru tijekom ovog perioda i uživaju u bogatom kulturnom programu. Događanja su prilagođena svim uzrastima i ukusima, a organizirana su s ciljem promicanja kulture, glazbe i lokalne tradicije. I što je najvažnije, ulaz na sve događaje je besplatan! Sve ostale vijesti, informacije o projektima i događanja na području Turističke zajednice središnje Istre možete pronaći na mrežnoj stranici TZSI, Facebooku, Instagramu i LinkedInu. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa