ljetni vodič

Radijska voditeljica preporučuje što posjetiti i kušati u Puli

0
Bez odlaska na popularne plaže posjet Puli se ne računa (Foto: Istarski.hr)
Bez odlaska na popularne plaže posjet Puli se ne računa (Foto: Istarski.hr)

Radijska voditeljica, plesačica i glumica Manuela Svorcan godinama živi u Zagrebu, ali omiljena ljetna destinacija i dalje joj je rodna Pula. U svoj mali raj, gdje je čekaju mamina kuhinja, obitelj i prijatelji, vikendima odlazi tijekom cijele godine, ali najdraža su joj ljetna druženja s ekipom. U svom detaljnom vodiču dala nam je preporuke za plaže i restorane koje vrijedi posjetiti, piše Gloria.

Nije što je Pula moj rodni grad, ali stvarno postoji jako puno lijepih mjesta i plaža za kupanje. Cijelo djetinjstvo sam se kupala na Verudeli, plaži ispod hotela Brioni. U njenoj blizini nalazi se i Ambrela, šljunčana plaža savršena za obitelji s djecom.

 

Istaknula bih i Zlatne Stijene, Pješčanu uvalu, plažu AC Stoja te Lungomare na kojem se mogu pronaći prekrasne plaže za svačiji ukus. U Puli se, iznad stjenovite plaže Svjetionik, nalazi vrhunski restoran i lounge bar Bonaca. Uglavnom, gdje god da se odete kupati u Puli nećete pogriješiti.

Foto: Milivoj Mijošek

Centar grada nije velik, ali je prepun zanimljivih povijesnih znamenitosti koje će zaintrigirati čak i one kojima povijest nije bila omiljeni predmet u školi. Kad dođem u Pulu, moja ruta uvijek kreće od Istarskog narodnog kazališta, do Portarate, trga na kojem često budu zabave i koncerti, zatim prođem kroz Zlatna vrata i Prvomajsku ulicu sve do Foruma, na kojemu se nalazi Augustov hram, i koji je kao središnji gradski trg prepun restorana i kafića.

Na Forumu se, također, često održavaju veliki koncerti i uvijek je žiža pa ako volite gužvu i druženje, to je definitivno mjesto za vas. Zatim se prošetam do Arene pa kroz centar do Giardina gdjr možete pronaći odlične kafiće i barove. Uvijek volim razgledati Katedralu, ponudu tržnice, ali i akvarij. Izlet u Nacionalni park Brijuni je, pak, nešto što “odrađujem” svakih nekoliko godina.

Obavezan je i ručak u Boccaporti (Foto: Facebook/Boccaporta)

Jako fina hrana može se pojesti u već spomenutom restoranu Bonaca na plaži Svjetionik, s predivnim pogledom na more. Također, izdvojila bih konobu Boccaporta koja se nalazi malo izvan grada. Ondje se mogu pojesti prava istarska jela. Odličnu hranu nude konoba Karlo na Stoji, Street food restoran Hook&Cook u samom centru, koji se odlikuje ribljim specijalitetima, te restoran Alighieri na Danteovom trgu s ponudom mesnih i ribljih jela.

Više pročitajte ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa