Brutalno cipelarili čovjeka

Presuđeno napadačima iz Peroja. Pogledajte o kome se radi

0
Općinski sud u Puli (Snimio Milivoj Mijošek)
Općinski sud u Puli (Snimio Milivoj Mijošek)

Presuđeno je napadačima koji su koncem 2022. godine brutalno pretukli i teško ozlijedili tada 51-godišnjeg muškarca ispred trgovine "Konzum" u Peroju. Podsjetimo, dana 12. listopada 2022. godine oko 16.45 sati Srbin i Bosanac su pretukli žrtvu Danijela Belkovića, a Makedonac je samo gledao.

Zato ih je Općinski sud u Puli po sucu Miljenku Matiću osudio - prvookrivljeni Miloš Đokić (1989.) dobiva jednu godinu zatvora za kazneno djelo protiv života i tijela - osobito teške tjelesne ozljede, drugookrivljenom Dragiši Bijeliću uz isto kazneno djelo dodaje se i ono nepružanja pomoći, te dobiva jednu godinu i dva mjeseca. U slučaju trećeokrivljenog Gjorgjija Petreskog se za kazneno djelo nepružanja pomoći određuje godina dana uvjetne osude. Naravno, sva trojica moraju platiti i nemale sudske troškove.

 

Podsjetimo što se tog dana dogodilo u Peroju, odnosno što je sud na kraju utvrdio. Prvi dvojac je zajednički i dogovorno, u nakani da teško tjelesno ozlijede žrtvu, nakon što je Đokić otvorenim dlanom udario Belkovića po licu, zbog čega je Belković pokušao udariti šakom Đokića u čemu nije uspio, Bjelić je zatvorenom desnom šakom žrtvu udario u glavu, uslijed čega je Belković izgubio svijest, pao te pritom udario glavom o tlo, gdje je ostao nepomično ležati. Nakon toga je Đokić nogom žrtvu udario u glavu, uslijed čega je nesretnik zadobio prijelom lijeve sljepoočne kosti, prijelom lijeve tjemene kosti, nakupljanje krvi u lijevom srednjem uhu i vanjskom zvukovodu, nakupljanje krvi u svim paranazalnim šupljinama, krvarenje između mekih moždanih opni, multifokalnu kontuziju velikog mozga, vodenasti otok mozgovine i komu, a zbog kojih osobito teških tjelesnih povreda mu je bio ugrožen život.

Štoviše, sada pedesettrogodišnji Danijel Belković se kasnije potužio Glasu Istre da ima teške posljedice brutalnog fizičkog napada. Kazao je da hoda na štakama, da je 80 postotni invalid te da nije sposoban za rad. Od male invalidnine od 250 eura ne uspijeva platiti podstanarski smještaj koji ga stoji 300 eura, rekao je tada, te se javno obratio za pomoć Gradu Puli da mu pomognu sa smještajem.

Uglavnom, iako je Đokić nazvao hitnu medicinsku pomoć, ostali nisu ni trepnuli. Svjesni da je Belkoviću zbog zadobivenih ozljeda ugrožen život, da se nalazi u besvjesnom stanju te da mu treba pomoći, iako su se nalazili u neposrednoj blizini te su bili u mogućnosti pružiti pomoć bez da sebe ozbiljno ugroze, napadači nisu pokušali pružiti pomoć Belkoviću, već su napustili mjesto događaja. (M. Rosanda)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa