uzmi ili ostavi

Pogledajte kako se fažanski ugostitelji pripremaju za sezonu

0
Foto: TZ općine Fažana
Foto: TZ općine Fažana

Hotelijeri, ugostitelji i ostali turistički dionici uoči svake sezone intenzivno se pripremaju za još jedan masovan i lukrativan posjet turista određenoj destinaciji. Pritom se najčešće pod pripremom misli na ulaganje u poboljšanje kvalitete ponude koja onda, naravno, podrazumijeva i više cijene za tu bolju uslugu. 

 

Mnogi istarski ugostitelji, međutim, u tu pripremu uložili su nula eura, izuzmemo li, jasno, trošak novih cjenika koji su dali štampati u skladu s novim, višim cijenama za uslugu jednake kvalitete. Neki, međutim, nisu ni stigli zamijeniti stare cjenike i uskladiti ih s računima na kasi i zakonom, kao što je to bio slučaj u jednom ugostiteljskom objektu u Fažani ove nedjelje. U cjeniku na terasi veliki makijato koštao je 1,8, a topla čokolada 2,4 eura, međutim, na računu je to isto koštalo 2, odnosno 2,8 eura.

Zbrojeno, čak 60 centi više. Istina, konobar je, ali tek na traženje gosta, naplatio račun prema cjeniku na stolu, ali je odmah iz ladice izvadio novi, s višim cijenama, očito omaškom zaboravljen u kredenci.  

Početkom travnja pisali smo da su neki pulski ugostitelji još pomnije ispipali tržišno bilo, pa su u startu poskupili veliki makijato s 1,8 na čak 2,2 eura. Take it or leave it. Uzmi ili ostavi. Ili ponesi kavu u termosici. (M. V. I.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa