veliko priznanje

Dragana iz Spinnakera slastičarka godine. Pogledajte njene slastice

0
Dragana Kovačević
Dragana Kovačević

U sklopu svečane gala večeri Gault&Millau Croatia 2024, na kojoj se dodjeljuju nagrade najboljim restoranima i chefovima te se predstavlja izlazak hrvatskog izdanja prestižnog svjetskog gastronomskog vodiča, Dragana Kovačević iz restorana Spinnaker istaknula se kao slastičarka godine.

Iako je u gastronomiju ušla relativno kasno, postignuća koja su iza nje govore kako za velike stvari nikad nije kasno. Od svojih početaka u restoranu "Dobra vina", preko pozicije pastry chefa u Meneghetti Wine Hotel & Winery, do niza kulinarskih treninga i mentorstava, na njenom karijernom putu vodili su je strast i velika ljubav prema gastronomiji. Prije dvije godine taj put doveo ju je u Valamarov restoran Spinnaker. Postala je dio dinamičnog i uspješnog tima s kojim je kreirala uzbudljiv gastro putopis kroz Istru. Radi se o Istrijanskim štorijama, posebnom meniju koji priča priču o Istri, u kojem je svako jelo povezano s jednim istarskim mjestom.

"Izuzetno sam počašćena što sam primila priznanje za slastičara godine. Ovaj uspjeh nije samo odraz moje strasti prema slastičarstvu, već i neizmjerne podrške i inspiracije koju svakodnevno dobivam od svojih kolega u Spinnakeru. Ulazak u svijet gastronomije bio je prekretnica u mom životu, a kontinuirano učenje i eksperimentiranje u kreiranju jedinstvenih deserata je ono što me svakodnevno motivira. Zahvalna sam na priznanju struke i veselim se budućim gastronomskim avanturama koje nas čekaju u Spinnakeru", izjavila je Dragana Kovačević, pastry chefica restorana Spinnaker.

 

U svojim desertnim kreacijama ne libi se koristiti neobične elemente poput svinjske masti i čvaraka, a svaki njen desert unikatna je priča. Poznata po svojim interaktivnim desertima koji su poput svojevrsnih malih predstava, pred goste stavlja svo bogatstvo okusa, mirisa i zvukova koji je inspiriraju u stvaralaštvu. Jedan od njenih najpoznatijih deserata je "Potraga za tartufima" u kojem do izražaja dolazi njena maštovitost, ali i zabavna te osebujna osobnost. Naime, gosti s rukavicama i vrtlarskim alatom prolaze kroz četiri vrste istarske zemlje u potrazi sa tartufima, odnosno trufflesima koji dolaze u četiri okusa.

Potraga za tartufima

"Osobito smo ponosni na našu Draganu i drago nam je da je i struka prepoznala njezin izniman talent. Uostalom, njene majstorske izvedbe i neobične ideje jedni su od ključnih razloga zbog kojih je Spinnaker postao prepoznatljiv na gastronomskoj sceni. Uvijek ostaje vjerna sebi i upravo zato se tako dobro i uklopila u Spinnaker, koji njeguje kreativnost svakog člana svog tima. Kombinacija inovativnosti i konzistentnosti koju pružamo u vidu kvalitete naših jela zaslužna je i za dodatni bod koji nam je Gault&Millau dodijelio ove godine", izjavio je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.

Draganin desert Kroštula

Spinnaker, koji je i ranije bio prisutan u hrvatskom izdanju prestižnog svjetskog gastronomskog vodiča, na istoj dodjeli dobio je bod više u odnosu na prošlu godinu te ih sada ima 16, čime se dodatno potvrdio kao jedan od vodećih restorana u regiji. Valamar godinama ulaže u hrvatsku gastronomiju, a uz organizaciju i sponzorstvo događanja, kao što su Spinnaker Gourmet Stage i Tunalicious Street Food Festival, kompanija je ostvarila dugoročnu suradnju sa svjetski poznatom talijanskom gastro obitelji Cerea, s kojom su otvorili restoran Miramare by Fratelli Cerea u Isabella Valamar Collection Island Resortu na otoku Sveti Nikola kraj Poreča. (Istarski.hr)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa